Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Michiel Pekelharing, 5 feb 16:14

Binck sluit 2017 sterk af

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Binck heeft 2017 dankzij een groeiend aantal transacties en een mooie boekwinst sterk afgesloten. Op de lange termijn blijft margedruk echter een belangrijke rol spelen.

Een toenemende activiteit van beleggers speelt BinckBank in de kaart. Het aantal klanttransacties van de broker is in het vierde kwartaal met 24% toegenomen ten opzichte van de voorgaande drie maanden. In vergelijking met dezelfde periode van 2016 kwam de groei op 6%. Door prijsdruk daalden wel de netto fee- en commissie-inkomsten met 3% ten opzichte van een jaar geleden, naar €28,9 mln. De netto-renteinkomsten liepen met 5% op naar €9,4 mln. Door een daling van de overige inkomsten daalde het bedrijfsresultaat met 5% naar €38,7 mln. Met name dankzij een boekwinst van €1,9 mln op de verkoop van Able en een boekverlies in dezelfde periode van 2016, veerde de nettowinst op van €1,0 mln naar €4,3 mln.

Lichtpuntjes

Door de boekwinst mag er niet te veel gelezen worden in die winstsprong. In de resultaten zijn echter wel verschillende lichtpuntjes zichtbaar. Naast de toename van het transactievolume, is dat onder meer een gestage groei van het resultaat uit financiële instrumenten. Met name door toenemende inkomsten uit Bincks turbo’s steeg dat resultaat in 2017 met 143% naar €6,2 mln. Aan de uitgavenkant slaagde de broker erin om de operationele kosten met 4% terug te schroeven naar €35,9 mln. Dat is voor een groot deel te danken aan een daling van de personeelskosten met 7% naar €12,7 mln.

Relaunching Binck

Voor het bedrijf staat het lopende jaar deels in het teken van de laatste fase van reorganisatieplan Relaunching Binck. De broker streeft ernaar om de inkomsten uit nieuwe diensten te laten uitgroeien tot een structurele groeimotor.

Voorlopig worden de resultaten nog sterk beïnvloed door de fluctuerende transactiegerelateerde inkomsten. In dat opzicht heeft Binck momenteel de wind mee van een wat meer beweeglijk beursklimaat. Op de lange termijn blijft de margedruk die voortvloeit uit de scherpe concurrentie binnen de branche echter een belangrijk thema. Desondanks wordt het advies verhoogd van ‘verkopen’ naar ‘houden’, met het oog op de voortgang van de reorganisatie en de waardering. Binck wordt verhandeld voor 8,5 maal de winst, met een dividendrendement van 6%.

Binck in cijfersQ4 2017Q4 2017
Inkomsten€38,7 mln€40,5 mln
Bedrijfsresultaat€2,8 mln€3,2 mln
Nettowinst€4,3 mln€1,0 mln

 


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!