Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Advies Martijn van Herpen, 31 jan 2018 16:12

Gezonde groei door gezonde dranken

0 0 Leestijd ongeveer

Het maatschappelijk bewustzijn op het gebied van gezondheid en welzijn is toegenomen. Hierdoor zijn consumenten steeds meer op zoek naar gezonde voeding en drank. Een Amerikaanse drankenproducent plukt daar de vruchten van.

National Beverage is een Amerikaanse drankenproducent. Het bedrijf richt zich op het bottelen en distribueren van non-alcoholische dranken in de segmenten Sparkling Waters, Energy Drinks en Carbonated Soft Drinks. Het bekendste product is LaCroix, bruisend water in twaalf smaken.
National Beverages profiteert sterk van de vraag naar minder suikerhoudende dranken met gezonde ingrediënten. Het bedrijf wil zich profileren met onderscheidende smaken in attractieve verpakkingen die een zeer breed publiek aanspreken. De primaire marktfocus betreft Noord-Amerika, maar inmiddels hebben de distributie-activiteiten zich uitgebreid tot daarbuiten.

De dranken worden verkocht aan een breed palet van sectoren, zoals supermarkten, restaurants en scholen. Daarnaast heeft National Beverage de filosofie van een grote verticale integratie, vanaf inkoop van de grondstoffen tot aan het eindproduct. Hierdoor heeft het bedrijf grote controle over al haar processen.

Sterke balans

De balans van National Beverage is ijzersterk. Sinds enkele jaren begint versnelt de omzetgroei flink, en daarbij lopen ook de winstmarges sterk op. Dit gecombineerde effect heeft de winst per aandeel laten stijgen van $1,03 in 2015 naar $2,29 in 2017. Het boekjaar 2018 eindigt op 1 mei, en de huidige schattingen gaan uit van een winst per aandeel van $2,68, met een verdere toename hiervan met meer dan 25% per jaar.

Dit maakt National Beverage tot een groeiaandeel, en de waardering is daar dan ook naar. Het blijft altijd een afweging of er een beter instapmoment op een lagere prijs komt, maar National Beverage is vanaf een hoogste koers van $126,40 wat teruggevallen en lijkt nu de stijgende lijn weer op te pakken. Het beste advies lijkt daarom het aandeel nu te kopen, om de komende tijd mee te kunnen rijden met de verwachte winst- en koersstijgingen. <

Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!