Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Opinie Menno van Hoven, 31 jan 2018 11:00

De beurzen vandaag: spanning buiten Nederland

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen

In Nederland zijn er vandaag per saldo weinig echt grote uitschieters, zowel in positieve als in negatieve zin. Grootste daler is Aegon, ondanks een hoger koersdoel door J.P. Morgan. Met name internationaal zijn er enkele grote koersbewegingen.

De AEX noteert rond 10:30 ongeveer 0,1% lager op 560,5 punten, en net als bij de hoofdindex zijn er ook geen echt grote uitschieters onder de individuele aandelen. De sector consumer staples doet het goed, onder aanvoering van Unilever en Heineken. In negatieve zin zien we drie financials, aangevoerd door Aegon, dat bijna 2% verliest ondanks een hoger koersdoel door J.P. Morgan. De broker verhoogt het koersdoel van €5,70 naar €6. Analisten zijn verdeeld over het aandeel, met vijf keer ‘kopen’, zestien keer ‘houden’ en drie keer ‘verkopen’.

Grootste stijgers AEX:

 1. Heineken +0,8%
 2. Unilever +0,7%
 3. Wolters Kluwer +0,6%

Grootste dalers AEX:

 1. Aegon – 1,9%
 2. ING Groep -1,7%
 3. NN Group -1,1%

EUROPA

In Europa zien we wat grotere individuele uitslagen, vaak na cijfers. Binnen de Eurostoxx50 is Nokia de grootste daler met -2,6%. Sectorgenoot Ericsson kwam vandaag met zwakke cijfers en verliest 8,5%, wat de lagere koers van Nokia verklaart. Elders in Europa zien we verder forse koersdalingen voor H&M (-6% na cijfers) en het Britse Capita (-40%), dat het dividend voor het eerst in ruim 25 jaar schrapt.

Grootste stijgers EuroStoxx50:

 1. Schneider Electric +1,3%
 2. Siemens +1,2%
 3. L’Oréal +1,0%

Grootste dalers EuroStoxx50:

 1. Nokia -2,7%
 2. ING -1,7%
 3. BNP Paribas -0,8%

VERENIGDE STATEN

De Amerikaanse beurzen sloten flink flink lager, met een grootste koersdaling in maanden tijd. De Dow daalde met 1,4%, terwijl de S&P500 1,1% inleverde, mede vanwege de oplopende yields en nieuws uit de healthcare-sector, waar Amazon, J.P.Morgan en Berkshire Hathaway de handen ineen slaan om goedkopere gezondheidszorg voor hun medewerkers te regelen. Dat laatste raakte veel aandelen erg hard.

Grootste stijger was Harris Corp, het defensiebedrijf dat in het Dividend E-magazine van november nog uitvoerig aan bod kwam. Harris, dat onder meer communicatiesystemen voor het leger maakt, kwam met beter dan verwachte cijfers en liet zich positief uit over het jaar 2018. Het aandeel bereikte een hoogste koers ooit en wint year-to-date inmiddels bijna 11%. Een opvallende daler was verder Harley-Davidson, dat voor dit jaar lagere verkopen ziet en een fabriek gaat sluiten. Ook verlaagde S&P de credit rating van Harley, dat ook een omvangrijke financieringstak heeft, van ‘stable’ naar ‘negative’.

Grootste stijgers S&P500:

 1. Harris Corp +6,2%
 2. HCA Healthcare +3,9%
 3. Dover Corp +3,3%

Grootste dalers S&P500:

 1. Metlife -8,6%
 2. Harley-Davidson -8,1%
 3. Cigna Corp -7,2%

BEST OF THE WEB: OVERNAMEKANDIDATEN

Bloomberg komt vandaag met een uitgebreide bijdrage over cryptocurrencies, die in januari een enorme dreun kregen. Zo beleefde de bitcoin de grootste koersdaling op maandbasis in vier jaar tijd.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!