Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen
image description
Tips Menno van Hoven, 29 jan 2018 13:38

Mega-investeerder buiten de beurs om

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen

Een in private equity gespecialiseerde speler die een grote uitblinker is op de Zwitserse beurs. Ook qua dividend.

Partners Group Holding is de qua beurswaarde op één na grootste ‘private markets’ investment manager wereldwijd. Het Zwitserse bedrijf investeert voor zijn klanten hoofdzakelijk in private equity, maar ook in vastgoed en infrastructuur. Die klanten zijn zowel particuliere als institutionele beleggers wereldwijd.

Duizend professionals

In totaal heeft Partners Group inmiddels $74 mrd aan (niet beursgenoteerde) assets in portefeuille. Die worden geselecteerd en beheerd door ruim 1000 professionals verdeeld over 19 kantoren wereldwijd.

Partners Group Holding
KoersCHF 723,5
BeursZwitserland
52 wk highCHF 734
52 wk lowCHF 494,50
BeurswaardeCHF 19,2 mrd
k/w 2018 (t)30
Dividendrendement2,10%
ISINCH0024608827

De drie oprichters van Partners Group hebben ieder 10% van de aandelen. Het verdienmodel bestaat uit een combinatie van beheer- en prestatievergoedingen. De stabiele managementfees zijn met 70-80% van het totaal goed voor het grootste deel van de omzet. Het gaat daarbij doorgaans om lange contracten van 10 tot 12 jaar. De performance fees zijn op lange termijn goed voor 20-30% van de omzet, en zijn vooral de laatste jaren veel belangrijker geworden in lijn met het groeiende beheerde vermogen en het gunstige klimaat voor beursgangen. Ook investeert Partners Group mee met zijn klanten door zelf een positie (vaak zo’n 1%) te nemen in de investeringsprogramma’s. Over 2017 rekenen analisten op een 15% hogere omzet van CHF1,1 mrd, en ook voor de komende jaren wordt dubbelcijferige groei voorzien.

Qua dividend is Partners Group een van de grote uitblinkers op de Zwitserse beurs. Vorig jaar werd de uitkering met 43% verhoogd tot CHF15 (payout-ratio 73%), wat neerkomt op een totale groei van 466% sinds de beursgang in 2006. Ook de komende jaren mogen beleggers een forse dividendgroei verwachten van het schuldvrije Partners Group.Wie het aandeel nu koopt, betaalt wel een stevige prijs, maar dat geldt vandaag de dag voor alle kwaliteitsaandelen.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!