Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Opinie Koen Lauwers, 23 jan 2018 15:00

Even adempauze voor olie

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen

De klim van de olieprijs is na vier opeenvolgende weken ten einde gekomen. Na het bereiken van de hoogste prijs sinds december 2014, werden Brent en West Texas Intermediate afgelopen week respectievelijk 1,8 en 1,5% goedkoper. Aanleiding was het maandelijks rapport van het Internationaal Energie Agentschap (IEA). De instantie liet weten dat de voorraden ruwe olie in december wereldwijd verder zijn afgenomen door een toename van de vraag en de productieafspraken tussen OPEC en een aantal grote aanbieders. Maar tegelijk waarschuwde het IEA voor een stijging van de output in met name de Verenigde Staten, Canada en Brazilië. De olieproductie bij de niet-OPEC-landen zal dit jaar naar schatting met 1,7 miljoen vaten per dag toenemen. Dit zal de inspanningen van het OPEC-kartel gedeeltelijk tenietdoen.

VS grootste olieproducent

De Amerikaanse olieproductie lag in de meest recente verslagweek op 9,75 miljoen vaten per dag. Het IEA ziet dit cijfer in de loop van 2018 oplopen naar meer dan 10 miljoen vaten, waarmee de Verenigde Staten de grootste olieproducent ter wereld zouden worden. Olie was technisch overgekocht na de forse klim sinds vorig najaar, en wellicht zochten investeerders een alibi om wat winsten van tafel te halen. Er was namelijk ook goed nieuws. Zo kwamen Saoedi-Arabië en Rusland afgelopen weekend overeen om ook na 2018 te blijven samenwerken.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.