Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
image description
Opinie Stephen Hendriks, 12 jan 13:00

Dividendportefeuille: CSX en Groupe SEB blinken uit

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen

Het rendement van dividendportefeuille staat dit jaar op bijna 1%. De grote uitblinkers zijn CSX (+6,5%) en Groupe SEB (+6,4%).

Ook Medtronic (+5,3%) is het jaar goed begonnen. Het medische technologiebedrijf kreeg begin dit jaar een opwaardering van het advies van Bank of America Merrill Lynch tot ‘kopen’, bij een koersdoel van $94 (huidige koers is $85,73).

Verder presteren United Technologies (+5,7% in euro’s) en olieconcern Chevron (+4,9% in euro’s) prima dit jaar. De koers van $132,57 staat ver boven onze stoploss van $110, geholpen door de stijgende olieprijs. Het aandeel kreeg deze week ook nog eens steun van een koopadvies van BMO Capital Markets, dat bovendien zijn koersdoel voor Chevron verhoogde van $120 naar $140.

Tegenvallers

De overgrote meerderheid van de aandelen uit de dividendportefeuille staat in de plus. Er zijn echter ook enkele opvallende tegenvallers. Zo lijdt Intel nog altijd onder de veiligheidsproblemen in de door het bedrijf geproduceerde halfgeleiders. In euro’s gemeten staat het aandeel daardoor op een verlies van 6,9%. Daarmee is Intel de grootste dissonant in de portefeuille, deze week op de voet gevolgd door Sodexo, dat 6,6% in de min staat. In de aanloop naar de publicatie van de omzetcijfers over het eerste kwartaal verlaagde zowel Credit Suisse als Kepler Chevreux al hun advies voor het aandeel. Dat zorgde voor koersdruk. Donderdag publiceerde Sodexo de omzetcijfers, die volgens het Franse bedrijf in lijn waren met de (eigen) verwachtingen. Maar de 1,9% autonome omzetgroei lag volgens Bloomberg wel degelijk onder de gemiddelde analistenverwachting van 2,3%. Daardoor kwam het aandeel deze week nog verder onder druk.

+170,6%, 6 september 2011 – 11 januari 2018

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Altijd op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws

Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €2,50 per week. Wat wij bieden:
  • Onafhankelijk beleggingsadvies, direct toepasbaar
  • Realtime koersdata van o.a. AEX, AMX en AScX
  • Persoonlijk dashboard van uw gekozen aandelen
  • Gratis opleidingen via de Beleggers Belangen Academy
 Word nu abonnee