Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
image description
Opinie Johan Brinkman, 12 dec 2017 16:45

Beurzen in feeststemming richting kerst

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen

De internationale aandelenbeurzen gingen de afgelopen week in feeststemming richting de kerstdagen. De belastinghervormingen van president Donald Trump ijlden nog na. Het VK en de EU bereikten alsnog een belangrijk akkoord over de Brexit. 

En ook de Amerikaanse banencijfers van vrijdag werden door beleggers gunstig ontvangen. Behoudens wat winstwaarschuwingen en overnamenieuws was het rustig op de markt.

Gerekend met slotkoersen van maandag rendeerden de meeste grote handelsplaatsen die wij voor u volgen tussen de -0,5% en +2,0%. In de voorhoede van deze groep bevonden zich uiteenlopende beurzen als de Indiase Sensex (+1,8%), de Britse FTSE (+1,6%) en onze eigen AEX (+1,3%). De pan-Europese Stoxx50 deed +0,2% en de breed samengestelde Stoxx600 +0,4%.

Opkomende markten

De afgelopen weken namen wij op deze plek al de grote winnaars en verliezers in zowel Europa als de Verenigde Staten onder de loep. Nu richten we een korte blik op de opkomende markten. Gerekend met slotstanden van maandag en omgerekend in lokale valuta hadden de beurzen van Venezuela, Mongolië en Argentinië het beste rendement. Qatar, Pakistan en Oman boekten het slechtste resultaat.

Van de meer gangbare opkomende markten behaalden de Turkse Bist100 (+39,7%), de Indiase Sensex (+25,7%) en de Braziliaanse IBOV (+20,9%) dit jaar toprendementen. Dit trio zette ook afgelopen najaar een nieuwe hoogste stand ooit neer. Daarentegen rendeerden de Shanghai Composite (+7,0%) en de Russische RTSI (-0,7%) zeer gematigd.

Profiteren

Beleggers die ook volgend jaar willen profiteren van de aandelenboom in de opkomende markten, kunnen bijvoorbeeld een positie innemen in de WisdomTree EM High Dividend. Dit fonds maakt ook deel uit van onze ETF-portefeuille. Voor kooptips voor Amerikaanse en Europese aandelen verwijzen wij naar onze internationale Koerswijzer.

 

 

 

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.