Updates

Aandelen Nederland

Air France-KLM

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
image description
Advies Jeroen Boogaard, 5 dec 2017 10:00

Is Hydratec nog steeds koopwaardig?

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Hydratec ontwerpt en produceert kunststofonderdelen voor onder meer de auto-industrie en productiesystemen voor de pluimvee- en voedingsmiddelenindustrie. Beide onderdelen zijn erg cyclisch, alhoewel de plastictak (63% van de omzet) op de lange termijn profiteert van het toenemende kunststoffengebruik in auto’s.

Dankzij de aantrekkende wereldeconomie heeft Hydratec momenteel de wind mee. Door hogere R&D-kosten bleef de nettowinst in het eerste halfjaar echter vrijwel gelijk.

Scherpe limieten
Voor de komende jaren ziet het er beter uit. De orders trekken aan en Hydratec wil de ebit-marge fors opschroeven naar minstens 8 tot 10%, tegen 4,6% in 2016. De margedoelstelling vertaalt zich in een potentiële winst per aandeel van €7,50, waardoor de k/w-verhouding op slechts circa 7 zou uitkomen. Wij handhaven daarom ons koopadvies. Werk wel met scherpe limieten, want de handel is zeer gering.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!