Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Advies Jeroen Boogaard, 5 dec 2017 10:00

Is Hydratec nog steeds koopwaardig?

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Hydratec ontwerpt en produceert kunststofonderdelen voor onder meer de auto-industrie en productiesystemen voor de pluimvee- en voedingsmiddelenindustrie. Beide onderdelen zijn erg cyclisch, alhoewel de plastictak (63% van de omzet) op de lange termijn profiteert van het toenemende kunststoffengebruik in auto’s.

Dankzij de aantrekkende wereldeconomie heeft Hydratec momenteel de wind mee. Door hogere R&D-kosten bleef de nettowinst in het eerste halfjaar echter vrijwel gelijk.

Scherpe limieten
Voor de komende jaren ziet het er beter uit. De orders trekken aan en Hydratec wil de ebit-marge fors opschroeven naar minstens 8 tot 10%, tegen 4,6% in 2016. De margedoelstelling vertaalt zich in een potentiële winst per aandeel van €7,50, waardoor de k/w-verhouding op slechts circa 7 zou uitkomen. Wij handhaven daarom ons koopadvies. Werk wel met scherpe limieten, want de handel is zeer gering.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!