Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden
image description
Advies Peter Schutte, 17 nov 2017 09:35

Winstalarm bij Accell Group

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Door zwakke verkopen op de Noord-Amerikaanse markt zal Accell dit jaar een operationele winstdaling moeten boeken. Een kwartaal terug ging het bedrijf nog uit van een lichte groei.

De van Beter Bed afkomstige nieuwe Accell-topman Ton Anbeek had graag heugelijker nieuws gebracht. In Noord-Amerika (9% van de omzet) staan de fietsverkopen verder onder druk. Vooral in de voor Accell belangrijke distributiekanalen, de vakhandel en multisportwinkels. De fietsfabrikant werkt er hard aan om meer slagkracht te krijgen op internet, waarbij het ook de fietsen rijklaar aan huis levert. Vooralsnog is dit een achterhoede gevecht en blijkt Accell de zaken verkeerd te hebben aangepakt. Anbeek neemt de Noord-Amerikaanse organisatie daarom flink onder handen. Het topmanagement in deze regio is vervangen en alle activiteiten worden geïntegreerd. Over verkoop wordt niet gesproken. Intussen blijft Accell zitten met onverkochte voorraden, wat het werkkapitaal weer oprekt.

Goede moed
Anbeek blijft vol goede moed en denkt dat de nieuwe strategie die vorig jaar door de gehele organisatie is ingezet vruchten zal afwerpen, ook in Noord-Amerika. Het gaat hier onder meer om een multi-channel aanpak en verbeteringen in de supply chain. Verder verwacht Anbeek dat de Amerikaanse e-bike markt nog een inhaalslag zal maken.

De Amerikaanse reorganisatie en de afbouw van de voorraden zullen nog dit jaar een negatief effect hebben van circa €5 mln. Accell boekte over de eerste jaarhelft een geringe onderliggende operationele winstgroei van 2,4%. Inclusief extra kosten voor de nieuwe bedrijfsstrategie was zelfs sprake van een daling van 12,6%. Het concern ging deze zomer nog uit van een vlakke onderliggende ebit voor de tweede jaarhelft, maar dat wordt nu dus niet gehaald. Hoewel de fietsenmarkt een goed groeipotentieel heeft, deden beleggers het aandeel Accell andermaal in de uitverkoop. De koers zakte met 6,2% tot €23,35. De huidige koers ligt daarmee een tientje onder de prijs die Pon eerder dit jaar wilde neertellen. Accell zal eerst moeten laten zien dat het de gewijzigde marktomstandigheden het hoofd kan bieden. Ons houdadvies blijft van kracht

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!