Updates

Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
houden
image description
Advies Jaap Barendregt, 15 nov 2017 12:33

Home Depot excelleert in derde kwartaal

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De een zijn dood is de ander zijn brood, tonen de mooie kwartaalcijfers van Home Depot.

De rampen in de VS (stormen, overstromingen en branden) en in Mexico (aardbeving) hebben de vraag naar bouwmaterialen verhoogd. Mede daardoor steeg de omzet van Home Depot in het derde kwartaal met 8%, naar $25 mrd. Dit is voor het bedrijf reden om de omzetverwachting voor het hele jaar andermaal te verhogen (nu van ruim 5% naar ruim 6%).

Ook de winst-per-aandeelverwachting gaat weer omhoog (van 13% naar 14%). Dat komt echter niet door de rampen, want die hebben het bedrijf meer gekost dan ze opbrachten. Desondanks steeg het operationeel resultaat (ebit) met 11% en de nettowinst met 10%, naar $2,2 mrd. De nettowinst per aandeel steeg door het effect van aandeleninkoop zelfs met 15%, tot $1,85. Bij die groei en een k/w van 22,8 blijven we bij ‘kopen’. Home Depot zit bovendien in een gezonde markt.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!