Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
image description
Opinie Erik Klooster, 13 nov 2017 09:35

Deze 53 aandelen geven wij een TA-kooptip

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen

Elke maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van de Nederlandse aandelen die wij aanbevelen op basis van technische analyse. Vandaag is het de beurt aan onze internationale TA-kooptips, 53 in totaal.

Deze TA-kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden. Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

TA-kooptips voortdurend gemonitord
De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht. De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige technische adviezen voor Nederlandse aandelen.

Adecco

Adecco biedt interessant instapmoment (19 oktober)
Adecco kent per saldo een positief technisch beeld. Dat beeld stond in augustus wel onder druk toen het steunniveau rond CHF69 dreigde te sneuvelen.

Airbus

Airbus naar hogere koersniveaus (29 september)
Airbus brak eind vorig jaar uit boven de grens rond €63 en gaf daarmee het startschot voor de huidige stijgende trend. Trends bewegen zich echter niet onafgebroken in dezelfde richting en tussentijdse correcties zorgen voor een natuurlijke golfbeweging.

Air Liquide

Air Liquide verdient nieuw advies na doorbraak (10 november)
Air Liquide laat met een krachtige beweging een belangrijke verbetering van het technische beeld zien. Het Franse aandeel is boven de weerstand rond €109 uitgebroken, terwijl dit koersniveau in 2015 nog een serieuze barrière vormde.

Allianz

Allianz stoomt op naar €200 (26 oktober)
Allianz maakt een goed kalenderjaar door. Koopinteresse zien wij al sinds januari, toen de stijgende trend zijn intrede deed. Een belangrijk ijkpunt in de weekgrafiek is echter de doorbraak geweest in maart boven het niveau van €170.

Alphabet

Alphabet onvermoeibaar boven $1000 (9 november)
Alphabet staat sinds oktober 2015 op de kooplijst. Daarvan hebben wij geen spijt. Het technisch beeld blijft tot op de dag van vandaag uitstekend, met recent nog een doorbraak boven de psychologisch belangrijke $1000-grens.

Amazon

Amazon ondergaat gezonde correctie (29 september)
Amazon (AMZN) laat een indrukwekkend technisch beeld zien. De trend in de weekgrafiek stijgt al sinds februari 2015, ondanks een enkele dip onder het 40-weeks gemiddelde.

Apple

Apple verliest gouden rand (2 november)
Apple wist begin dit jaar de oude top uit 2015 te doorbreken. Een zeer positief signaal. Niet onvermeld mag echter blijven dat het aandeel ten opzichte van de S&P500 al sinds 2012 een neutraal relatief koersverloop laat zien.

AXA

AXA op weg naar doorbraak boven €26 (1 september)
AXA startte dit jaar met een stijgende trend en heeft die tot op de dag van vandaag voortgezet. Wel is in de weekgrafiek duidelijk zichtbaar dat de opmars stokt rond €26.

Bank of America

Bank of America klopt op de deur (6 oktober)
Bank of America (BAC) gaf in augustus vorig jaar de aftrap voor de stijgende trend die tot de dag van vandaag intact is. Zeker na de verkiezing van Trump tot president ging het in eerste instantie hard met de beurskoers van Bank of America.

Bayer

Bayer overleeft en kijkt weer omhoog (29 september)
Bayer laat voor een groot bedrijf relatief hoge toppen en diepe dalen zien in het koersverloop. Na de start van de stijgende trend in januari van dit jaar kwam het hoogtepunt uit op €125.

BHP Billiton

BHP Billiton weet te verrassen na koersval (4 augustus)
BHP Billiton had van februari tot en met april een onaangename terugval van het technische beeld.Vooral de koersval onder 1200p heeft het technische beeld beschadigd. Enigszins verrassend is daarom de recente opleving in het aandeel.

Biogen

Biogen razendsnel boven $300 (8 september)
De inkt van onze recente analyse is nog niet droog, of Biogen voldoet aan de vereiste voor een nieuwe stijgende trend.

BNP Paribas

BNP Paribas binnen paar weken op €70 (25 augustus)
BNP Paribas kenmerkt zich in de weekgrafiek nog steeds door een positief trendbeeld. Dat is al het geval sinds de beurskoers in oktober vorig jaar boven de weerstand rond €50 wist te breken.

BP

BP begint nieuwe stijgende trend (13 oktober)
BP maakte dit jaar geen voortvarende start. Na een hoogtepunt in de eerste week van januari op 520p ging het met de koersontwikkeling alleen maar bergafwaarts. Tot enkele weken geleden.

Caterpillar

Caterpillar ook na bereiken koersdoel robuust (11 augustus)
Caterpillar wordt in de weekgrafiek al meer dan een jaar gekenmerkt door een stijgende trend. Bewijs daarvoor is er in overvloed met een patroon van hogere toppen en bodems en een stijgend verloop van het 40-weeks gemiddelde.

Coca-Cola

Coca-Cola heeft potentieel tot minimaal $50 (18 augustus)
Coca-Cola brak eind mei krachtig boven de weerstand rond $44 uit. Sindsdien laat het aandeel een positief technisch beeld zien.

Danone

Danone wacht op koopinteresse (6 oktober)
Danone mag dan een positief beeld hebben, beleggers hebben daar de afgelopen tijd bar weinig van gemerkt. Sinds de start van de stijgende trend in mei dit jaar is het aandeel per saldo niet van zijn plaats gekomen.

Deutsche Post

Deutsche Post nadert koersdoel op €35 (25 augustus)
Sinds de start van de stijgende trend in augustus 2016 is de beurskoers van Deutsche Post niet onder het 40-weeks gemiddelde geweest. Het ononderbroken patroon van hogere toppen en bodems wijst eveneens op een aanhoudende koopinteresse.

DuPont

DuPont verder omhoog na historisch koersrecord (23 juni)
DuPont laat al ruim een jaar een stijgende trend zien. Wacht nog even met het verzilveren van de papieren winst, want de kans is het grootst dat DuPont het hoogste koersniveau nog voor zich heeft liggen.

Engie

Engie zet stijgende trend door (14 september)
Engie laat een positief trendbeeld zien. Dat is al het geval sinds het aandeel eerder dit jaar boven de €13-grens brak. In de tussentijd is er niets veranderd aan de positieve vooruitzichten die wij hebben.

Eon

Eon beloont beleggers (15 september)
Eon kenmerkt zich pas enkele maanden door een stijgende trend in de weekgrafiek. Beleggers die aan het begin zijn ingestapt, genieten nu van een fraaie koerswinst.

Facebook

Facebook oogt vermoeid (20 oktober)
Bij Facebook wijst het patroon van hogere toppen en bodems nog steeds op een voortzetting van het positieve trendbeeld. Onderliggend oogt de stijgende trend echter vermoeid.

General Motors

General Motors breekt eindelijk door (29 september)
General Motors (GM) heeft lange tijd moeite gehad om door te breken. In de weekgrafiek is het plafond rond $38,50 duidelijk zichtbaar. Het is dan ook veelbetekenend dat het aandeel er recent in is geslaagd deze grens te slechten.

Gilead Sciences

Gilead Sciences voltooit ommekeer (8 september)
Gilead Sciences (GILD) heeft de volledige ommekeer van het technische beeld voltooid. Het aandeel verkeerde begin dit jaar nog in een dalende trend. Inmiddels is het beeld gedraaid naar een nieuwe stijgende trend.

Glencore

Glencore klaar voor verdere opmars (27 oktober)
Glencore vierde in juli de eerste verjaardag van de huidige stijgende trend. Sinds die tijd is het positieve technische beeld niet in gevaar geweest.

Goldman Sachs

Goldman Sachs opgelijnd voor hogere koersen (6 oktober)
Goldman Sachs (GS) laat beleggers van het eerste uur terugkijken op een fraai rendement. Toch zit er meer in het vat en staat Goldman Sachs opgelijnd voor hogere koersen in de komende maanden.

Hewlett-Packard Enterprise

Hewlett-Packard Enterprise beloont geduldige beleggers (13 oktober)
Hewlett-Packard Enterprise (HPE) wordt als zelfstandige beursnotering nu bijna drie jaar verhandeld op de Amerikaanse beurs.

Home Depot

Home Depot blijft in de belangstelling (18 augustus)
Home Depot gaf in februari het startschot voor de huidige stijgende trend. Het aandeel rekende toen in rap tempo af met de weerstand rond $138.

HSBC

HSBC koerst naar hogere niveaus (6 oktober)
HSBC staat al langere tijd in de belangstelling van beleggers. Al meer dan een jaar geleden signaleerden wij de start van een stijgende trend. Inmiddels staat het aandeel ruim 35% hoger.

Intel

Intel breekt door (6 oktober)
Intel (INTC) breekt door. Het aandeel heeft eindelijk de weerstand rond $38 geslecht. Niet alleen eind 2016, maar ook in december 2014 bleek rond dit niveau nog veel verkoopdruk geconserveerd te zijn.

Johnson & Johnson

Johnson & Johnson pauzeert in stijgende trend (13 oktober)
Johnson & Johnson (JNJ) startte in maart dit jaar met de huidige stijgende trend. Ondanks de koerswinst die sindsdien is behaald, hapert de beweging omhoog. Dat is al het geval sinds juni.

JPMorgan Chase

JPMorgan Chase op absoluut hoogtepunt (6 oktober)
JPMorgan Chase vierde in augustus de eerste verjaardag van de stijgende trend. Vooral na de doorbraak boven de weerstand rond $70 is het hard gegaan. Wij verwachten dat er meer koerswinst in het verschiet ligt, in de eerste plaats vanwege de recente opleving vanaf het 40-weeks gemiddelde.

Linde

Linde koerst af op €195 (10 november)
Linde kent nog steeds een sterk trendbeeld. Dat is al het geval sinds augustus 2016, toen het aandeel met overtuiging boven de weerstand rond €137 wist uit te breken.

L'Oréal

L’Oréal zoekt uiterste grens op (1 september)
L’Oréal beweegt zich nog steeds binnen de contouren van het stijgend trendkanaal. Wel zoekt het aandeel de grenzen op.

Lufthansa

Lufthansa onvermoeibaar verder omhoog (27 oktober)
Lufthansa zette in februari de huidige stijgende trend in. Zonder omkijken is het aandeel in een rechte lijn gestegen. Alhoewel de trend zich volledig ontwikkelt in de richting die wij hadden voorzien, is de kracht ervan een verrassing.

LVMH

LVMH op weg naar 20 jaar oud record (2 november)
LVMH heeft de koers sinds zomer vorig jaar bijna zien verdubbelen. Wel was er de afgelopen maanden een kleine hapering in de trend, maar de laatste weken heeft het aandeel de weg naar boven weer gevonden.

Manpower

Manpower op zoek naar nieuw record (7 september)
Manpowergroup bevindt zich al bijna een jaar in een stijgende trend. Er zijn geen aanwijzingen dat hieraan snel een einde komt.

McDonald's

McDonald’s kent geen hoogtevrees (27 oktober)
McDonald’s startte in februari met de huidige stijgende trend. Vooral de doorbraak boven $130 maakte indruk: daardoor belandde het aandeel op een recordniveau. Beleggers die destijds hoogtevrees kregen hebben nu spijt.

Microsoft

Microsoft op weg naar $90 (20 oktober)
Microsoft brak in augustus 2016 boven de weerstand rond $57 uit. De stijgende trend die daarmee zijn intrede deed, is sindsdien geen enkel moment in gevaar geweest.

Nestlé

Nestlé klampt zich vast aan CHF80 (22 september 2017)
Nestlé heeft sinds mei een positief technisch beeld en daaraan verandert naar onze verwachting niets. De doorbraak destijds boven CHF80 heeft duidelijk gemaakt dat de kopers de overhand hebben.

Novartis

Novartis weet geen vaart te maken (15 september)
Novartis bevindt zich al enkele maanden in een positief koersbeeld. En toch schiet het niet op met de koersstijging die wij hadden voorzien.

Oracle

Oracle biedt uitstekend instapmoment (27 oktober)
Oracle maakte in februari indruk met een doorbraak door de zware weerstand rond $42. Dit signaal was niet te missen voor de trendvolgende belegger. Sindsdien is de stijgende trend verder uitgebouwd.

Pfizer

Pfizer weet belegger te verrassen (22 september)
Pfizer (PFE) liet dit jaar lange tijd een neutraal technisch beeld zien, maar er heeft een kentering plaatsgevonden. Het aandeel maakte steeds korte bewegingen boven en onder het 40-weeks gemiddelde, en het lukte niet om boven de weerstand rond $34,50 te stijgen.

Procter & Gamble

Procter & Gamble biedt nog steeds kansen (25 augustus)
Procter & Gamble kwam in februari op ons radarscherm met de start van een nieuwe stijgende trend. Beleggers die destijds zijn ingestapt hebben desondanks nog nauwelijks geprofiteerd. Daarin kan spoedig verandering komen.

Rio Tinto

Rio Tinto laat fraai koersherstel zien (28 juli)
Rio Tinto heeft enkele weken terug ternauwernood een blijvende beschadiging van het technische beeld weten te voorkomen. Ook de negatieve positie van de MACD-indicator maakte het beeld kwetsbaar.

Santander

Santander herpakt zich (6 oktober)
Santander brak rond de jaarwisseling boven de weerstand rond €4,50 uit. Dat gaf het startschot voor een stijgende trend die tot op de dag van vandaag intact is. Wel hebben beleggers tussen mei en augustus een correctie in het aandeel moeten doorstaan.

Sanofi

Sanofi krabbelt op na correctie (20 oktober)
Sanofi rondde in februari een groot bodempatroon af met de doorbraak boven €79. Daarna zette het aandeel op klassieke wijze de verse stijgende trend voort, met een hoogtepunt rond €93 in mei. De daaropvolgende correctie bracht het aandeel weer helemaal terug bij af.

SAP

SAP op weg naar €110 (13 oktober)
SAP kent nog steeds een positief technisch beeld. Dat is al het geval sinds oktober 2015, ondanks enkele tussentijdse hobbels op de weg.

Vale

Vale houdt opwaartse lijn vast (4 augustus)
Beleggers van het eerste uur zitten met Vale op een papieren koerswinst van ongeveer 80%. Voorlopig zien wij geen reden om deze papieren winst te verzilveren.

Vinci

Vinci wacht op nieuwe opwaartse impuls (25 augustus)
Vinci gaf in januari de aftrap voor een nieuwe stijgende trend, nadat het korte metten had gemaakt met de weerstand rond €69. Beleggers die destijds zijn ingestapt hebben daarvan geen spijt.

Vivendi

Vivendi ziet koper terugkeren (8 september)
Vivendi kent nog steeds een positief technisch beeld. Deze positieve kenmerken werden recent nog eens bevestigd.

Volkswagen

Volkswagen weer in beeld bij beleggers (20 oktober)
Volkswagen blijft veelbesproken in verband met de in 2015 geconstateerde sjoemelsoftware. Maar dit debacle hebben beleggers inmiddels achter zich gelaten.

Wal-Mart

Wal-Mart nadert koersdoel in hoog tempo (20 oktober)
Wal-Mart staat al sinds eind april op onze kooplijst. Toen wisten beleggers het aandeel boven de weerstand rond $74 te tillen. Sindsdien zit er een klassiek vervolg aan de stijgende trend.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Altijd op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws

Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €2,50 per week. Wat wij bieden:
  • Onafhankelijk beleggingsadvies, direct toepasbaar
  • Realtime koersdata van o.a. AEX, AMX en AScX
  • Persoonlijk dashboard van uw gekozen aandelen
  • Gratis opleidingen via de Beleggers Belangen Academy
 Word nu abonnee