Updates

Aandelen Nederland

DSM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Eurocommercial Prop

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
image description
Advies Peter Schutte, 10 nov 2017 11:15

De cijfers van Aperam voldoen niet

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Na jaren van positieve verrassingen voldoen de cijfers van Aperam nu niet.

Roestvrijstaalfabrikant Aperam heeft in het derde kwartaal een ebitda geboekt van $125 mln. Dat is in lijn met de marktverwachting, ware het niet dat in dit cijfer een eenmalige verzekeringsuitkering zit van $20 mln. Gecorrigeerd hiervoor komt het ebitda uit op $115 mln en dat is een serieuze tegenvaller. De consensus lag op $127 mln, een lichte groei vergeleken met de $124 mln van een jaar terug.

Cijfers van Aperam

Pluspunt is wel de forse reductie van de nettoschuld van $235 mln eind tweede kwartaal tot $116 mln. Aperam verwacht dat het ebitda in het vierde kwartaal weer hoger zal uitkomen dan $125 mln en dat de nettoschuld verder zal dalen. Dat geeft ruimte voor de beloofde progressieve dividendontwikkeling. Over 2017 keert Aperam $1,50 uit. Heel duur vinden wij het aandeel met een koers-winstverhouding van 13,5 en dividendrendement van 3% niet. Maar gezien de groei in Europa stellen de prestaties ons toch teleur. Alles overziend blijft het houdadvies van kracht.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Beleggers Belangen geeft u waardevolle informatie, waarmee u uw rendement kunt verhogen. Ontdek het nu vanaf €10,95 per maand.
 Bekijk onze abonnementen hier!