Updates

Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Opinie Menno van Hoven, 31 okt 2017 10:14

Dividendportefeuille: Zwaargewichten blinken uit

0 0 Leestijd ongeveer

De dividendportefeuille kende een prima week dankzij uitblinkende zwaargewichten die na sterke cijfers nieuwe records bereikten. Ook de dividendportefeuille tikte vorige week, na de koerssprong van Microsoft en Intel, een hoogste stand ooit aan, om maandag weer wat terug te vallen.

Het was vooral een uitstekende week met dankzij de zwaargewichten, Microsoft, Intel, 3M en LVMH. Bij de slotkoersen van maandag 30 oktober was de totale waarde van de dividendportefeuille €269.285. Daarmee ligt de oude recordstand van 20 juni (€270.185) voor het grijpen.

Recordkoers Microsoft

Het rendement in 2017 is nu 10,8%. Dat komt, naast een sterkere dollar, vooral door goede kwartaalcijfers van zwaargewichten als Microsoft, Intel en 3M. Microsoft deed opnieuw veel beter dan verwacht door de sterk groeiende clouddiensten (Azure en Office 365) en bereikte een hoogste koers ooit op $86,20. Het aandeel werd in 2011 gekocht tegen een inmiddels ogenschijnlijk lage koers van $25,17.

Microsoft is nu zowel het best presterende aandeel (totaalrendement 292,8% in lokale valuta) als het zwaarstwegende aandeel, met 5,2%. Ook Intel (weging nu 3,6%, rendement 181,4%) deed het veel beter dan verwacht en bereikte de hoogste koers in ruim 17 jaar op ruim $45. Zwaargewichten LVMH (weging 4,4%) en 3M (3,3%) bereikten eveneens nieuwe hoogtepunten na zeer sterke cijfers.

Achterblijvers

In negatieve zin vielen de underperformers General Mills, Kellogg, Simon Property en Whitbread op, met voor de laatste twee lagere beurskoersen na presentatie van de kwartaalcijfers. Wel verhoogden zowel Whitbread (+5%) als Simon Property (inmiddels +12% in 2017) opnieuw het dividend. Ook Chevron leverde in na bekendmaking van de cijfers en komt bij een koers van $114 in de buurt van de stoploss op $110. De oliemajor liet weten het dividend dit jaar niet te verhogen. Dat is geen verrassing, en is in lijn met de voorgenomen exit mocht de koers weer terugzakken tot onder de $110.

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!