Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen

Updates

Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

Brunel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vastned Retail

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

BP

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Nieuwe Steen Investments

Advies
kopen
Opinie Menno van Hoven, 30 okt 2017 13:24

Meer dividend voor aandelen dividendportefeuille

0 0 Leestijd ongeveer

De afgelopen weken was het vooral in de Verenigde Staten druk wat betreft dividendaankondigingen. Voor de dividendportefeuille was er nieuws voor onder meer Akzo, Whitbread, VF Corp, Microsoft en Simon Property. Bekijk het nieuwsoverzicht voor Europa en de Verenigde Staten van eind september t/m eind oktober.

NEDERLAND

AkzoNobel
AkzoNobel verhoogt het interimdividend met ruim 50% tot €0,56 per aandeel. Ook zal Akzo in december zo goed als zeker nog een special dividend uitkeren, mits dat wordt goedgekeurd door de aandeelhouders tijdens de buitengewone vergadering van 30 november. Het aandeel Akzo, opgenomen in de dividendportefeuille, biedt momenteel een dividendrendement van 2,4%.

KPN
Telecombedrijf KPN zal dit jaar een slotdividend van 7,3 cent per aandeel uitkeren. Dat is bijna 9% meer dan een jaar geleden. Het totale dividend in 2017 komt 10% hoger uit. Het aandeel KPN biedt momenteel een dividendrendement van 3,8%.

EUROPA

Whitbread
Het in de dividendportefeuille opgenomen Whitbread keert een interimdividend van 31,4 pence per aandeel uit, ongeveer 5% meer dan een jaar geleden. De ex-dividenddatum is 9 november, het geschatte dividendrendement voor het gecombineerde koffie- en hotelaandeel is 2,4%.

Pernod Ricard
De Franse producent van sterke dranken keert dit jaar een totaal dividend van €2,02 per aandeel uit, ongeveer 7% meer dan vorig jaar. Pernod Ricard zal op 20 november ex-dividend gaan voor een slotdividend van €1,08. Het geschatte dividendrendement is 1,7% op jaarbasis.

XP Power
De Britse smallcap XP Power, vorig jaar één van de tips in het Dividend E-magazine, betaalt een dividend van 18 pence in het vierde kwartaal, tegen 16 pence een jaar eerder. De leverancier van stroomvoorzieningsoplossingen voor de technologie- en medische sector zal op 14 december ex-dividend gaan. Het dividend wordt per kwartaal uitgekeerd en biedt momenteel een geschat dividendrendement van 2,2%. Het aandeel verdubbelde inmiddels in 2017 bij een koers van 3460 pence.

Bonduelle
Bonduelle, bekend van de blikjes en potjes met groenten, keert dit jaar 5% meer dividend uit. Het Franse bedrijf zal €0,45 per aandeel uitkeren, wat een huidig dividendrendement van 1,2% geeft bij een koers van iets minder dan €38.

VERENIGDE STATEN

VF Corporation
VF Corporation, opgenomen in de dividendportefeuille, verhoogt het dividend met bijna 10% tot $0,46 per kwartaal. Het is voor deze Dividend Aristocrat het 45ste jaar op rij dat het dividend wordt verhoogd. Het aandeel, dat vorige week een hoogste jaarkoers bereikte, biedt nu een dividendrendement van 2,6%.

Cintas
Ook VF-concurrent (VF wordt steeds groter op het gebied van werkkleding) en collega-Aristocrat Cintas stelde niet teleur, met een dividendverhoging van ruim 20% tot $1,62 per jaar. Cintas, dat voor het eerst rapporteerde inclusief het vorig jaar overgenomen G&K Services (een vroegere tip in het Dividend E-magazine) keert als enige Dividend Aristocrat slechts één keer per jaar dividend uit. Dit jaar zal dat gebeuren op 8 december. Het geschatte dividendrendement is nu 0,9%.

Realty Income
Real Estate Investment Trust Realty Income verhoogt wederom het dividend. Realty Income, dat maandelijks dividend betaalt, schroeft de uitkering, net als in september, met slechts 0,2% op, goed voor de vijfde (kleine) dividendverhoging dit jaar. Het aandeel blijft net als veel sectorgenoten achter, met een verlies van 6% in 2017. Het geschatte dividendrendement is nu 4,7%.

US Bancorp
Financial US Bancorp verhoogt het dividend met 7% tot $0,30 per kwartaal. Het aandeel wint in 2017 6% en biedt een geschat dividendrendement van 2,2% bij een beurskoers van $54,44.

Microsoft
Microsoft kondigde eind vorige maand aan het dividend met 8% te verhogen tot $0,42 per kwartaal, goed voor het 15e opeenvolgende jaar voor de technologiereus. Na sterke kwartaalcijfers vrijdag sloot het aandeel op een hoogste koers ooit van bijna $84, nadat intraday zelfs een piek van $86,20 was bereikt. Dit jaar stijgt het aandeel Microsoft 35% en is het dividendrendement precies 2%. Microsoft is inmiddels de grootste stijger en het zwaarst wegende aandeel in de dividendportefeuille.

JP Morgan
Zakenbank JP Morgan verhoogt het dividend met 12% tot $0,56 per kwartaal. Het aandeel wint in 2017 inmiddels 18% en biedt een dividendrendement van 2,3%.

Texas Instruments
Chipfabrikant Texas Instruments verhoogt opnieuw het dividend fors, dit keer met 24% tot $0,62 per kwartaal. Het is inmiddels het veertiende jaar op rij dat het dividend wordt verhoogd door Texas Instruments, dat bij een beurskoers van $97,50 een dividendrendement van 2,5% biedt. Het aandeel doet het prima in 2017 met een koerswinst van bijna 34%, goed voor een beurswaarde van bijna $100 mrd.

McDonald’s
Ook Dividend Aristocrat McDonald’s stelt niet teleur, met een ruim 7% hoger dividend van $1,01 per kwartaal. Het is het 42e jaar op rij van dividendverhogingen voor de fastfoodketen. Het aandeel McDonald’s wint in 2017 maar liefst 36% en biedt bij een koers van $165 een dividendrendement van 2,4%.

American Express
Creditcardaanbieder American Express gaat ruim 9% meer dividend uitkeren. Het kwartaaldividend wordt verhoogd naar $0,35 per aandeel. Net als concurrent Visa (zie hieronder) doet ook American Express het uitstekend op de beurs, met dit jaar een koerswinst van bijna 30%. Het dividendrendement is 1,5%.

Honeywell
Industrial Honeywell, dat net als General Electric en United Technologies onder meer vliegtuigmotoren maakt, gaat 12% meer dividend betalen. Het kwartaaldividend wordt verhoogd naar $0,745 per aandeel. Honeywell, dat eerder al eens werd getipt in het Dividend E-magazine, doet het in 2017 goed, met een winst van 26% op $146. Vorige week werd een hoogste koers ooit van $147 bereikt, goed voor een beurswaarde van $111 mrd en een dividendrendement van 2%.

Simon Property Group
Ook Real Estate Investment Trust Simon Property, opgenomen in de dividendportefeuille, blijft het uitstekend doen qua dividend. Het kwartaaldividend wordt verhoogd naar $1,85, goed voor de derde dividendverhoging in 2017. In totaal is het dividend nu met 12% verhoogd door de uitbater van winkelcentra, wat resulteert in een huidig dividendrendement van 4,7%. Het aandeel doet het slecht, net als vrijwel alle sectorgenoten, met een verlies van 11,8%.

AbbVie
Ook farmaceut AbbVie stelde allerminst teleur met een mooie dividendverhoging van bijna 11% tot $0,71 per kwartaal. De Dividend Aristocrat doet het uitstekend op de beurs, met in 2017 een koerswinst van maar liefst 47%. Vorige week werd een hoogste koers ooit aangetikt van $98,26. Bij de huidige koers van $91,93 is het dividendrendement 3,1%. Het succes van AbbVie hangt voor het belangrijkste deel af van slechts één product, Humira (tegen onder andere reuma en psoriasis), dat het best verkopende medicijn ter wereld is met een omzet van zo’n $16 mrd in 2016. De sterke vooruitzichten voor Humira, dat volgens AbbVie goed zal zijn voor geschatte omzet van $21 mrd tegen 2020, stuwt de beurskoers naar nieuwe hoogtepunten.

Visa
Creditcardmaatschappij Visa verhoogt het kwartaaldividend naar $0,195 per aandeel, ruim 18% meer dan vorig jaar. Het aandeel doet het uitstekend op de beurs, met een winst van 40% in 2017. Het geschatte dividendrendement is mede hierdoor slechts 0,7%.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!