Updates

Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Opinie Menno van Hoven, 16 okt 2017 11:04

Tipterugblik: PPG Industries

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Intertrust

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Een jaar geleden was de Amerikaanse verf- en coatingsproducent PPG Industries tip van de week, op een koers van $92,66. Het aandeel van deze Dividend Aristocrat, die vanaf dag één in de dividendportefeuille zit, was op dat moment flink teruggevallen na een winstwaarschuwing.
Zwakke dollar
Inmiddels zijn we een jaar verder. Er is veel gebeurd met PPG, onder andere een mislukte poging om Akzo Nobel (ook dividendportefeuille) in te lijven. Bij de huidige koers van $113,51 is er een koerswinst van ruim 20% in dollars sinds oktober vorig jaar, wat nog exclusief het dividend is. Door de zwakke dollar valt het rendement in euro’s echter wel een stuk lager uit.

Het dividend werd in juli uiteindelijk later dan verwacht (in verband met het lopende bod op Akzo) wederom verhoogd, en wel met een mooie 12,5% tot $0,45 per kwartaal. PPG verhoogt het dividend nu al 46 jaar op rij en keert sinds 1899 onafgebroken elk jaar uit.

Bijna op recordniveau
Bij de huidige koers van $113,51 noteert het aandeel (YTD +19,7%) niet ver van de all time high die in 2014 werd aangetikt en komt het dividendrendement uit op 1,6%. PPG blijft een vaste waarde voor de dividendportefeuille en kan, net zoals een jaar geleden, voor de lange termijn gekocht worden op dagen van koerszwakte.

Tekst: Menno van Hoven, 12 oktober 2017


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.