21 Nederlandse aandelen die u beter kwijt dan rijk kunt zijn - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
verkopen
image description
Opinie Johan Brinkman, 12 okt 2017 09:49

21 Nederlandse aandelen die u beter kwijt dan rijk kunt zijn

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
verkopen

Eén keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze fundamentele verkooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse aandelen en een voor buitenlandse aandelen.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze fundamentele verkooptips van buitenlandse aandelen.

Vandaag het overzicht van onze fundamentele verkooptips van Nederlandse aandelen.

Adviesverhoging

Deze verkooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverhoging (naar ‘houden’ of ‘kopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen op uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere week een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Voortdurend gemonitord

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht.

De teksten zijn van de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder het overzicht van onze fundamentele verkooptips van Nederlandse aandelen.

Ahold Delhaize verkopen? Verklaar je nader! (15 september 2017)
De overname van Whole Foods door Amazon en de komst van Lidl in de VS veranderden het speelveld voor Ahold Delhaize. Wij verlaagden ons advies naar ‘verkopen’. Sommige lezers zijn het daarmee oneens.

Altice sterk in de VS, zwak in Frankrijk en Portugal (1 augustus 2017)
De kabelmaatschappij weet altijd na een acquisitie door kostenreducties het operationeel resultaat bij de overgenomen maatschappij op te krikken. In die fase zitten nu de Amerikaanse dochters.

Dramatische omzetdaling bij AND (17 augustus 2017)
Een slecht halfjaarresultaat zorgt voor een koersval bij AND. Er is veel onduidelijk over de toekomst van het bedrijf, het koopadvies kunnen we daardoor niet handhaven.

Resultaten BinckBank aan de magere kant (24 april 2017)
De eerstekwartaalcijfers van BinckBank waren aan de magere kant.

Boskalis fors geraakt door malaise offshore (22 augustus 2017)
De verslechtering van de offshoremarkt is duidelijk zichtbaar in de resultaten van Boskalis. In het eerste halfjaar is de nettowinst vrijwel gehalveerd en herstel dient zich nog niet aan.

Coca-Cola European Partners profiteert van synergie-effecten (15 augustus 2017)
Coca-Cola European Partners is qua omzet (in het tweede kwartaal €3,1 mrd) veel groter dan Refresco. Coca-Cola is natuurlijk een grote klant, maar er wordt ook fruitdrank en water verpakt.

Problemen bij Esperite niet voorbij (23 mei 2017)
De problemen bij Esperite lijken nog niet voorbij. Eind mei knalde het aandeel tussentijds met bijna 30% omlaag. Publicatie van het jaarverslag werd (niet voor het eerst) uitgesteld.

Euronext houdt stand (19 mei 2017)
Ondanks een afnemende handelsactiviteit slaagde beursonderneming Euronext erin om de omzet in het eerste kwartaal goed op peil te houden. Maar bij die gelijkblijvende omzet zijn de kosten gestegen en de waardering is hoog.

Betere tijden Fugro nog niet in zicht (4 augustus 2017)
De omzet van Fugro is in de eerste jaarhelft met 14% gedaald, naar €774,3 mln, en de ebitda is gehalveerd tot €46,6 mln. Hoewel de verhouding tussen nettoschuldpositie en ebitda is opgelopen van 1,4 naar 2,2, komt het kritieke niveau van 3 voorlopig niet in zicht.

Moeilijke tijden Gemalto zijn nog niet voorbij (1 september 2017)
Gemalto heeft in het eerste halfjaar een lagere omzet behaald. Het nettoresultaat was negatief door een afboeking op de waardering van het onderdeel dat simkaarten maakt.

Matige cijfers Intertrust (29 augustus 2017)
De cijfers van Intertrust zijn volgens verwachting en het bedrijf wisselt in 2018 van topman.

Kiadis haalt €18 mln op (11 oktober 2017)
Een investering in Kiadis kenmerkt zich door een zeer hoog risico, aangezien een fors deel van de beurswaarde verdampt na een tegenvaller in het ontwikkelingsproces van ATIR101.

Lucas Bols groeit weer autonoom (9 juni 2017)
Lucas Bols werkt – in vergelijking met bier en wijn – in kleinere segmenten van de werelddrankenmarkt en kent daarbij grote concurrentie. Vanwege deze beperking bij de groei geven wij een verkoopadvies.

Hoe denkt u over Oranjewoud? (6 juli 2017)
Oranjewoud (bouwer Strukton en ingenieursbureau Antea) moest vorig jaar €18 mln afboeken op een probleemproject en daarnaast ging het vertrek uit Colombia gepaard met een verlies van €7,4 mln. Hierdoor daalde de nettowinst van €19,2 mln naar €13,9 mln.

Nieuw overnamebod op Refresco (4 oktober 2017)
Net nu Refresco zelf een grote acquisitie doet, krijgt het een nieuw overnamebod van een eerder afgewezen partij.

RoodMicrotec ligt op schema (7 juli 2017)
RoodMicrotec keek ruim een jaar geleden vooruit naar betere tijden. Voorlopig loopt de beurskoers echter veel verder vooruit op toekomstige groei dan de omzet.

Takeaway.com voert maaltijdbezorging op (11 oktober 2017)
Takeaway.com groeit stevig door, zo blijkt uit het aantal verwerkte maaltijdorders, maar de koers is al flink opgelopen.

Talpa zet bod op TMG door (14 juni 2017)
Talpa heeft een formeel tegenbod uitgebracht op TMG. Kansloos, omdat de aanmeldingsdrempel van ten minste 50% nooit wordt gehaald.

Tie Kinetix: Onderbelichte Nederlandse kleintjes (26 april 2017) 

Tie Kinetix gaat focussen op verdere expansie van softwarepakket Flow en zoekt daarvoor een partner. De wijziging in de organisatie die deze nieuwe strategie met zich meebrengt gaat in eerste instantie gepaard met margedruk.

Bezettingsgraad Vopak loopt terug (22 augustus)
In het tweede kwartaal van 2017 was de bezettingsgraad van de terminals van Vopak 90%, tegen 94% een jaar eerder. De verwachting van het tankopslagbedrijf voor eind 2017 is 90%.

Ziet u nog waarde in Yatra Capital? (6 juli 2017)
Vastgoedfonds Yatra Capital is in 2006 opgericht en kreeg dat jaar ook een notering in Amsterdam. Sindsdien is er voor ruim €200 mln geïnvesteerd in diverse vastgoedontwikkelingsprojecten in India. Met instemming van de aandeelhouders wordt de portefeuille afgebouwd.

 

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles