LVMH presteert andermaal goed - BeleggersBelangen.nl

Updates

Aandelen Nederland

IMCD

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
verkopen
image description
Advies Jaap Barendregt, 10 okt 2017 18:00

LVMH presteert andermaal goed

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

LVMH heeft het tij in 2017 meer mee dan in 2016. Het bedrijf kwam met klinkende omzetcijfers.

LVMH, het Franse luxegoederenhuis, beleeft in 2017 een heel ander jaar dan in 2016. Vorig jaar was het met 5% autonome omzetgroei krabbelen geblazen. Autonoom wil zeggen dat de cijfers geen bijzondere posten en wisselkoersveranderingen bevatten. Dit jaar bedraagt die omzetgroei maar liefst 12%, naar €30,1 mrd en ook de groei in het derde kwartaal bedroeg 12%.

Die groei in het derde kwartaal kwam van alle activiteiten, behalve Wijn en Sterke drank (+4%). Vooral belangrijk was dat Mode en leerproducten met 13% stevig groeide (was 5%). Deze divisie is met ruim een derde van de omzet de grootste. Toeristenverkopen (Selective retailing) kent bijna eenzelfde omzetdeel. Daar steeg de omzet autonoom met 12% (was 6%). Overigens groeiden Parfum en cosmetica en Horloges en juwelen het snelst, met respectievelijk 17% en 14%, maar die divisies zijn samen veel kleiner dan Mode en leerproducten. Gezien de hoge omzetgroei handhaven wij het koopadvies ondanks de zeer veeleisende k/w van 24,6.

Lees ook: Kiadis haalt €18 mln op


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles