Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Opinie Menno van Hoven, 5 okt 2017 10:53

Moet ik mijn aandelen Chevron nu verkopen?

0 0 Leestijd ongeveer

U vraagt zich af of u Chevron moet verkopen nu het aandeel voor de dividendportefeuille op de watchlist staat. Het aandeel van de oliemajor was de afgelopen jaren, in lijn met de lage olieprijs, een grote achterblijver en zakte twee jaar geleden weg tot een dieptepunt van minder dan $80. Inmiddels staat Chevron dichtbij de hoogste jaarkoers van $119. In de dividendportefeuille is Chevron goed voor een positief rendement van 16%.

Stoploss

Op lange termijn blijven de vooruitzichten voor de sector (en het dividend!) lastig voorspelbaar. Mede uit oogpunt van sectorspreiding (energy weegt nu een minimale 2,4% in de dividendportefeuille) hou ik Chevron vooralsnog aan. De onlangs ingelegde stoploss dient puur als maatregel om bij een nieuwe koersdaling zonder verlies uit het aandeel te stappen. Het is daarbij goed mogelijk dat het herstel voor de sector verder doorzet, wat dan naast een nog hogere beurskoers voor Chevron ook gunstig kan uitpakken voor het dividend. Met een rendement van 50% is een stoploss raadzaam. Uw koerswinst is dan voor een groot deel veiliggesteld en u profiteert als het herstel verder doorzet.

 


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!