image description
Advies Michiel Pekelharing, 4 okt 15:29

Tesco keert weer dividend uit

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

IBM

Advies
houden

De Britse supermarktketen Tesco boekt meer winst, maar de omzetgroei is matig.

Tesco is het boekjaar 2017/2018 goed begonnen. In het halfjaar tot eind augustus steeg de winst voor belastingen van £71 mln naar £562 mln. Als eenmalige posten buiten beschouwing blijven, komt de winstgroei op 27% uit. De operationele winstmarge steeg van 2,2 naar 2,7% (doel: 3,5 à 4%) en de nettoschuldpositie nam met een kwart af naar £3,3 mrd.

Dividend
De betere gang van zaken stelt het bedrijf in staat om weer dividend uit te keren: 1 pence per aandeel. Met het oog op de matige omzetgroei (+1,4% naar £28,3 mrd) is een bijstelling van het houdadvies echter niet aan de orde.

Lees ook: Value8 overtuigt niet


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen digitaal al vanaf 1 euro per week. Het abonnement stopt automatisch. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles