Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen

Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Advies Jaap Barendregt, 27 sep 2017 10:56

Nestlé onder druk over deelneming in L’Oréal

0 0 Leestijd ongeveer

Het overlijden van mevrouw Bettencourt maakt een einde aan een pact tussen L’Oréal en Nestlé.

In 1974 ruilde de onlangs overleden Liliane Bettencourt haar halve deelneming in L’Oréal (circa 30%) met Nestlé voor een relatief kleine deelneming van 3% in Nestlé. Het Zwitserse bedrijf heeft nu nog ruim 23% van de aandelen in L’Oréal, met een waarde van €23,2 mrd. Er is tevens afgesproken dat Nestlé een half jaar na het overlijden van mevrouw Bettencourt de deelneming in L’Oréal mag vergroten. Verkleinen mag wel, maar dat moet gebeuren in samenspraak met de Bettencourts. Wat gaat Nestlé doen?

Nestlé kreeg onlangs net als concurrenten de kritiek van te lage omzet- en margegroei. De activiteiten zouden te gespreid zijn om de groei er goed in te houden. Voor Nestlé zou de verkoop van de deelneming in L’Oréal een optie zijn, ook om aandeelhouders te plezieren met extra dividend. De koers van L’Oréal is sinds de kritiek ongeveer evenveel gedaald als die van Nestlé. Toch heeft Nestlé op een investor day met nieuwe plannen – meer investeringsnadruk op hogegroeisectoren als koffie, diervoeding, babyvoeding en water – aangegeven in L’Oréal te blijven zitten. De laatste tien jaar was het rendement van de deelneming ongeveer 14% per jaar. Een geleidelijke afstoting en meer nadruk op geselecteerde kernactiviteiten lijkt voor Nestlé toch de beste weg. Wij prefereren nu vanwege hogere groei L’Oréal.

Lees ook: Beleggersdruk op Nestlé raakt ook L’oreal


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Zie ook:

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!