Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Advies Michiel Pekelharing, 18 sep 2017 18:12

Superstock: Anadarko Petroleum Corp

0 0 Leestijd ongeveer

Een belegger moet stevig in zijn schoenen staan om positie te kiezen in Anadarko Petroleum Corp (APC). In het voorjaar eiste een explosie door een lekkende gasleiding in Colorado twee levens, en een deel van de productie moet mogelijk stilgelegd worden in de nasleep van orkaan Harvey. Daarbij lukte het APC in het tweede kwartaal opnieuw niet om uit de rode cijfers te komen.

Minder schulden

Ondanks het uitblijven van het herstel van de olieprijs is Anadarko er echter wel in geslaagd om de nettoschuldpositie (exclusief dochter WGP) sinds eind 2015 te verlagen van $9,4 mrd naar $6,4 mrd via verkoop van enkele activiteiten en een verbeterende operationele cashflow (+82% naar $2,0 mrd in eerste jaarhelft).

Als de olieprijs rond de $50 per vat blijft, ontstaat ruimte om de schuldenlast verder af te bouwen en op termijn de dividenduitkering (0,47% dividendrendement) te verhogen.

Hoewel Anadarko beleggers voorlopig nog niet verleidt met een mooi dividend, is het aandeel na een koersdaling van ruim 40% sinds eind 2016 nu interessant voor speculatieve beleggers die rekenen dat er een omslag komt in het zeer negatieve sentiment die leidt tot een stabiele olieprijs.

 


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!