Updates

Aandelen Nederland

Wessanen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASM Lithography

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
image description
Tips Peter Schutte, 5 sep 2017 07:21

Piepklein maar erg kansrijk

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Wessanen

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Sligro

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASM Lithography

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen

Envipco maakt machines voor recycling van PET-flessen, glas en aluminium en probeert via innovatieve oplossingen marktaandeel te winnen. Wordt de strategie goed uitgevoerd, dan wacht een groot opwaarts koerspotentieel.

De grote concurrent Tomra heeft lange tijd het rijk alleen gehad in de markt voor recyclemachines, maar nummer drie van de wereld Envipco wint snel terrein. Het bedrijf, dat vooral actief is in producten die met statiegeld werken, kan al bogen op een sterke positie in de VS. De kasstroom die Envipco daar genereert, wordt geïnvesteerd in productontwikkeling. Met het huidige assortiment machines kan het bedrijf goed de strijd aan met Tomra, en in de VS wint het al meer contracten bij grote supermarktketens dan de grote concurrent. Envipco kan daar inmiddels bogen op een marktaandeel van circa 33% en analisten van NIBC achten een aandeel van 45% tegen 2020 mogelijk.

In 2015 betrad Envipco de Zweedse markt, en meerdere Scandinavische landen zullen waarschijnlijk volgen. Naar verwachting zal het bedrijf volgend jaar in Duitsland actief zijn. Weet Envipco alles in goede banen te leiden, dan zou tussen 2016 en 2020 een jaarlijkse gemiddelde ebitda-groei van 20% en een groei van de winst per aandeel met circa 35% mogelijk moeten zijn. Dit zijn schattingen van NIBC die daar aan toevoegt dat bij penetratie van meer Europese markten de groei nog hoger uit kan vallen.

Envipco wordt verhandeld tegen een verhouding EV/ebitda van 5 voor 2018, terwijl Tomra een multiple van 12 kent. Bij een gedegen inhaalslag van resultaten en waardering zou de koers van Envipco zomaar kunnen verdubbelen. Beleggers dienen wel rekening te houden met de geringe liquiditeit van het aandeel, dat voor 67% in handen is van één persoon, de heer Bouri. Het betreft bovendien een zeer klein bedrijf met alle operationele risico’s die daarmee gepaard gaan. Envipco keert nog geen dividend uit. Wij achten het aandeel koopwaardig voor de speculatief ingestelde belegger. Aankooporders scherp limiteren en posities in dit fonds beperken tot een klein deel van de totale portefeuille, dat is het devies.

Lees ook: Superstock: winst maken met gratis software


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Tags

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles