Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen

Updates

Aandelen Nederland

PostNL

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Nederland

NIBC

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Vivoryon Therapeutics

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Pharming

Advies
houden
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Van Lanschot Kempen

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

OCI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Galapagos

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
kopen
Opinie Jeroen Boogaard, 22 aug 2017 12:47

Opkomende markten onttrekken zich aan negatief sentiment

0 0 Leestijd ongeveer

Wereldwijd moesten aandelen de afgelopen week wederom terrein prijsgeven. Over de vijf handelsdagen met slotkoersen van maandag verloor de S&P500 ongeveer 1,5% en de Dow Jones 1,3%. Technologiebeurs Nasdaq daalde met 2%. Europa hield dit keer iets beter stand, met een verlies van 0,8% voor de pan-Europese Stoxx 600. Het kwartaalcijferseizoen loopt op zijn einde en weet geen duidelijke impuls meer aan de markt te geven. Opkomende aandelenmarkten wisten zich evenwel te onttrekken aan het negatieve sentiment en eindigden circa 1% in de plus. Dit was waarschijnlijk vooral te danken aan de afgenomen spanningen tussen de VS en Noord-Korea.

De terroristische aanslagen in Spanje en de perikelen in het Witte Huis wogen op de meeste indices in het Westen. Er was veel kritiek op de reactie van Donald Trump op het geweld in Charlottesville en dit leidde tot het vertrek van enkele ceo’s uit adviesraden van de president. Ook dreigt Gary Cohn, de belangrijkste economische adviseur van Trump, op te stappen. Daarmee groeit de scepsis in de markt over de haalbaarheid van de stimuleringsplannen van Trump.

De economische motor draait ondertussen gewoon door in de VS. De Michigan vertrouwensindex steeg in augustus harder dan verwacht naar 97,6 en keerde daarmee weer bijna terug op het recordniveau van begin dit jaar. Het hoge consumentenvertrouwen komt tot uiting in een sterker dan verwachte stijging van de detailhandelsverkopen met 0,6% in juli. In Europa blijven de groeicijfers eveneens over het algemeen goed. De economie van de eurozone is in het tweede kwartaal in lijn met de verwachting met 2,2% jaar-op-jaar gegroeid.

In Europa waren elektriciteitsproducenten gewild dankzij de stijgende energieprijzen. RWE steeg met 9,4%, EDF met 9,1% en Iberdrola met 4,6%. Uitblinker was de Duitse producent van generieke medicijnen Stada, nadat de private equity-huizen Bain Capital en Cinven hun bod gestand deden. Het aandeel eindigde 14% in de plus en ging aan kop in de Stoxx 600. Een andere sterke stijger was Fiat Chrysler (+8,9%) na geruchten dat de Chinese autoproducent Great Wall Motor belangstelling heeft voor Jeep. Pandora behoorde met een koersverlies van 9,4% tot de sterkste dalers. De Deense juwelier maakte begin deze maand zwakke halfjaarcijfers bekend door tegenwind in de Verenigde Staten.

Dat het in de Amerikaanse retail momenteel niet overal even lekker gaat, blijkt ook uit de gang van zaken bij Foot Locker. De geplaagde sportketen zag nog eens 35% van zijn beurswaarde in rook op gaan nadat het over het tweede kwartaal een teleurstellende autonome omzetdaling van 6% rapporteerde. Analisten buitelden over elkaar heen om de adviezen bij te stellen. De cijfers van budget-kledingwinkel Ross Stores (+6,9%) vielen juist mee en dat leverde het aandeel een koppositie op in de S&P500.

Lees ook: De triple A onder de techreuzen


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.