image description
Advies Peter Schutte, 9 aug 11:59

IMCD doet mooie zet met Canadese acquisitie

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
verkopen

De overname van het Canadese L.V. Lomas betekent een verdubbeling voor IMCD op de Noord-Amerikaanse markt. L.V. Lomas zette vorig jaar CAD383 mln om, met een operationele marge van 4,7%. IMCD zit in deze regio bijna op het dubbele, maar kan als geen ander synergetische effecten benutten. Voor IMCD als geheel zal de nieuwe aanwinst naar inschatting van analisten €12 mln, oftewel circa 7% bijdragen aan de totale ebit.

Een overnamebedrag maakt IMCD niet bekend, maar marktvorsers gaan uit van circa €120 mln. Een mooie zet, maar bij de huidige k/w van ruim 23 blijft het houdadvies staan.

Lees ook: IMCD op noordelijke koers


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel is alleen beschikbaar met een abonnement. Probeer nu een online abonnement vanaf 1 euro per week. Het abonnement stopt automatisch. Wat leest u zoal:

  • Informatie over de belangrijkste kwartaalcijfers
  • Actuele adviezen voor Nederlandse aandelen
  • Video-updates n.a.v. het kwartaalcijferseizoen