Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden

Updates

Aandelen Nederland

Lucas Bols

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Opinie Jaap Barendregt, 26 jul 2017 10:13

Offensieve portefeuille

0 0 Leestijd ongeveer

De afgelopen week was een beetje een trieste. Slechts een enkel aandeel of beleggingsfonds wist zich te onttrekken aan een daling. De Amerikaanse dollar bleef verzwakken tegenover de euro. Door de grote rol in de portefeuille van Amerikaanse aandelen, doet dit pijn. We hopen dus dat de dollar weer gaat stijgen. De grootse dalers waren niet voor niets Amerikaanse fondsen als Home Depot, Manpower en Union Pacific. Maar bijvoorbeeld ook de Duitse aandelen Adidas en Allianz zijn gedaald. Daar stonden wel enkele mooie stijgers tegenover zoals Besi, Pandora en Wabco. Er was weliswaar op dinsdag enig koersherstel, maar het rendement van het aandelendeel van de portefeuille daalde van 9,98 tot 9,14%. Hiertegen werd geen compensatie geboden door de opkomende markten, small- en midcaps, grondstoffen of ETF’s/beleggingsfondsen. Het jaarrendement van de portefeuille daalde van 8,55% naar 7,80%. Het totaalrendement vanaf de start van de portefeuille op 2 november 2010 komt uit op 47,96%.

Bekijk hier de offensieve portefeuille

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!