Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Opinie Menno van Hoven, 19 jul 2017 10:32

Dividendportefeuille: zwaargewichten belangrijk

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Johnson & Johnson

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Alphabet

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Microsoft

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Amazon

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Fagron

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen

De dividendportefeuille is in 2017 goed voor een winst van 6,9%. Met 53,6% belegd in Amerikaanse aandelen blijft de dollar dit jaar een belangrijke stempel drukken op het rendement, waarbij wel opgemerkt moet worden dat het valuta-effect gemeten vanaf de start in 2011 nog altijd positief is.

Op weekbasis waren vooral de zwaargewichten belangrijk, met Microsoft (+5%) als grootste stijger. Het aandeel (portefeuilleweging 4,7%) van de techreus bereikte een hoogste koers ooit van $73,45. Ook LVMH, Dow Chemical en Unilever presteerden sterk. Walgreens verraste met een dividendverhoging van bijna 7% (het 42ste jaar op rij dat de uitkering werd opgeschroefd) en de Franse smallcap Thermador (gekocht in maart) bereikte een hoogste koers ooit op €95 na sterke halfjaarcijfers met een omzetgroei van 12,3%. Woensdagochtend kreeg Assa Abloy, een van de laatste aankopen dit jaar, een flinke dreun na tegenvallende kwartaalcijfers. Boosdoener is de Chinese markt, die na een stabilisatie eerder dit jaar toch weer afzwakt. Azië is erg belangrijk voor Assa met ongeveer een vijfde van de totale omzet. Na een groei van 3% in het eerste kwartaal (volgend op een omzetdaling van 8% in het voorliggende jaar) zakte de Aziatische omzet in het tweede kwartaal met 6%, terwijl analisten rekenden op een groei van 1%. Ook de Amerikaanse omzet was iets zwakker dan verwacht, terwijl de organische omzetgroei voor de grootste EMEA divisie met 2% wel volgens verwachting was. Aandeelhouders reageerden kort na opening overdreven negatief met een koersdaling tot SEK 165 voor Assa. Het aandeel staat een kwartier na opening nog steeds -6,7% op SEK 171,50, waarmee er een mooi nieuw instapmoment is ontstaan. Voor de lange termijn blijft het één van de mooiste Europese aandelen.

Bekijk hier de PDF met de laatste stand van zaken per 17 juli.

Bekijk hier de dividendportefeuille

Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!