Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Opinie Johan Brinkman, 9 jul 2017 08:36

Megarendementen voor onze beste tips

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden

Europese en zeker ook Nederlandse aandelen behoren tot de toppers bij Europese en zeker ook Nederlandse aandelen behoren tot de toppers bij de persoonlijke tips van de redacteuren van Beleggers Belangen. Posities genoteerd in Amerikaanse dollars kregen te maken met forse tegenwind.

De rendementen van de persoonlijke tips van de redacteuren van Beleggers Belangen waren na een half jaar iets minder uitbundig dan na het eerste kwartaal. Dat was in lijn met de markt, want de AEX Total Return noteerde met slotkoersen van 30 juni +7,2% tegenover +7,4% op 31 maart. Echter, na drie maanden presteerden slechts zes van onze toen 33 tips slechter dan deze graadmeter tegenover nu veertien van onze 36 tips. Daartegenover staan weer megarendementen voor onze beste tips.

Met maar liefst negen van onze koopaanbevelingen had u in het eerste halfjaar een rendement kunnen boeken van 25% of meer met drie uitschieters met een resultaat van meer dan 50%. Bij de toppers vier aandelen van eigen bodem (Besi, Acomo, TKH en Unilever), vier uit andere Europese landen en een grondstoffenpositie, namelijk een hefboomproduct op een dalende olieprijs. Geen van de Amerikaanse aandelen kon het afgelopen half jaar tippen aan de Europese posities.

Hoe sterk Amerikaanse posities onder druk stonden, blijkt ook aan de onderkant van het klassement. Met de WisdomTree SmallCap Dividend ETF, Gilead, Wheaton en CVS Health is de VS goed vertegenwoordigd onder de verliezers, wat natuurlijk mede wordt veroorzaakt door het voor deze posities ongunstiger wisselkoerseffect. Ook de in Amerikaanse dollars noterende Market Vectors Gold Mining ETF staat in de min.

Opvallend is verder dat geen van de drie posities die op de drempel van het tweede kwartaal als tip werden toegevoegd het de afgelopen drie maanden goed heeft gedaan. Amer Sports rendeerde nog in de plus, maar Fagron en WPP sloten het kwartaal met verlies af. Nieuwe tips zijn er niet bij de overgang van de eerste naar de tweede jaarhelft. Over drie maanden krijgt u opnieuw een update van onze persoonlijke tips.

Lees de tips van onze redacteuren:

Een extreem goede positie

Pijnlijke tweestrijd

Goed kwartaal met bitter eind

Drie dividendknallers

Succesvolle tips nog steeds koopwaardig

Wisselende resultaten


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!