Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden
image description
Opinie Johan Brinkman, 21 jun 2017 15:04

Portefeuille NL: Met dank aan smallcaps

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Procter & Gamble

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Caterpillar

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Vinci

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heineken

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Nederland

Basic-Fit

Advies
houden

Onze Nederlandse portefeuille rendeerde het eerste half jaar uitstekend, omdat we een goede hand van stockpicking hadden én omdat we overwogen waren in de smallcaps.

Bijna halverwege het jaar en aan de vooravond van een nieuw cijferseizoen maken we alvast de tussenbalans op van onze Nederlandse portefeuille. Met een rendement van 22,0% tot en met maandag 19 juni kunnen we natuurlijk zeer tevreden zijn. Onze doelstelling om het beter te doen dan de AEX is ruimschoots gehaald. Met slotkoersen van maandag bedroeg het rendement van de AEX Total Return – net als de portefeuille dus inclusief dividend – namelijk ‘slechts’ 11,1%.

Dat we het in de eerste helft van het jaar beter doen dan de AEX, komt omdat van de zes AEX-aandelen in onze portefeuille er drie een toprendement realiseerden (Heineken, Aalberts en Wolters Kluwer) en drie een gemiddeld rendement (ASML, DSM en Randstad). We prijzen ons gelukkig dat we niet belegden in olie- en andere grondstoffengerelateerde bedrijven (Shell, ArcelorMittal) en de grootste verliezers van onze nationale hoofdgraadmeter Aegon en Ahold Delhaize.

Ook onze drie midcapfondsen (Besi, TKH en Sligro) behaalden toprendementen. De AMX Total Return rendeerde tot en met maandag 17,1%, beduidend beter dus dan de AEX. En dit verhaal gaat ook op voor de smallcap-index, waarbinnen Takeaway.com, Acomo en Kendrion bovengemiddeld goed bijdroegen aan het resultaat van onze portefeuilles. Uitzondering hier is Fagron, dat met +13,9% een achterblijver was in een ontketende AScX Total Return (+21,4%).

Behalve op Fagron zijn we ook niet helemaal gerust op Randstad, ASML en Galapagos:

TRENDING TOPICS
Vier van de veertien lopende posities blijven de laatste maanden enigszins achter. Randstad kreeg een tikkie nadat Credit Suisse zijn advies op de uitzender verlaagde  van ‘outperform’ naar ‘underperform‘. Ook ASML gaf terrein prijs na een verkoopgolf bij een aantal grote tech-aandelen op Wall Street. Galapagos deed vanaf een hoogste koers ooit half april een paar stappen terug nadat het ondanks een snelle omzetgroei weer in de rode cijfers was terecht gekomen. En ook Fagron maakte pas op de plaats na een koerspiek begin mei. Allevier deze aandelen houden met het ook op de halfjaarcijfers extra in de gaten.

Bekijk hier de portefeuille NL


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!