Updates

Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Linde

Advies
houden
Aandelen Nederland

Randstad

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Advies Jaap Barendregt, 20 jun 2017 10:25

Schaduw Amazon valt ook over Tesco

0 0 Leestijd ongeveer

Tesco presenteerde goede omzetgroeicijfers over het eerste kwartaal. Toch gaan we naar ‘houden’.

De Britse grootgrutter Tesco realiseerde in het eerste kwartaal van 2017/18 (tot aan 27 mei) in het VK en Ierland een omzetstijging bij dezelfde winkels van 2,2%, bij een overigens gestegen inflatie. Die omzetstijging was een jaar eerder nog 0,3% geweest en over heel 2016/17 0,9%. Aangezien beide landen samen ruim driekwart van de omzet uitmaken, is hier sprake van een grote verbetering. In het VK is marktaandeel gewonnen. Dat kwam door een betere productmix met een grote nadruk op gezond, en door lagere prijsstijging dan de geldende inflatie.

Gunstig voor de operationele marge is het lopende kostenbesparingsprogramma. Daar staat tegenover dat de lagere prijsstijging marge kost, ondanks afspraken met leveranciers over prijsdaling. In Thailand is de verliesgevende verkoop van tabak en alcohol beëindigd. Op zich allemaal redelijk goed nieuws. De komst van Amazon (zie Ahold) verkleint echter de recente rust op de Britse retailmarkt, zodat wij toch van ‘speculatieve koop’ naar ‘houden’ gaan.

 

Lees ook: Tesco toont vooruitgang na een lange dip


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!