Updates

Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Airbus

Advies
houden
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden
Update

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Update

HAL

Advies
houden
image description
Advies Jeroen Boogaard, 19 jun 2017 12:15

Superstock: Franchisestrategie zet restaurantketen sterker op de kaart

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

Restaurantketen Yum! Brands (KFC, Pizza Hut en Taco Bell) ondergaat een ingrijpende transformatie, die tot een betere voorspelbaarheid van de inkomsten en een hoger groeipotentieel leidt.

Een belangrijke stap werd vorig jaar gezet met de afscheiding van de Chinese restaurants. Die zijn snel gegroeid, maar waren volatiel door diverse voedselschandalen. De Chinese restaurants gaan als licentiehouder verder, waardoor het franchise-aandeel toeneemt van 77 naar 93%. Na verkoop van meer vestigingen zal in 2018 minstens 98% van alle restaurants in handen zijn van franchisenemers. Dit levert enorme kostenbesparingen op en stelt het bedrijf in staat om sneller te groeien zonder grote investeringen.

Op lange termijn ziet Yum! Brands ruimte om het aantal restaurants te verdrievoudigen naar 126.000. Doel is een jaarlijkse omzetgroei van circa 7% en een operationele winsttoename van 7-9%. Mede dankzij de inkoop van eigen aandelen zal de winst per aandeel in 2019 boven de $3,75 uitkomen, waardoor de k/w naar een aantrekkelijk niveau van minder dan 20 daalt.

Lees ook: Sterk in virtuele infrastructuur


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles