image description
Advies Jeroen Boogaard, 19 jun 12:15

Superstock: Franchisestrategie zet restaurantketen sterker op de kaart

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Verizon

Advies
verkopen
Update

Altice

Advies
verkopen
Update

Oracle

Advies
houden
Update

Amazon

Advies
houden
Update

Philips

Advies
houden

Restaurantketen Yum! Brands (KFC, Pizza Hut en Taco Bell) ondergaat een ingrijpende transformatie, die tot een betere voorspelbaarheid van de inkomsten en een hoger groeipotentieel leidt.

Een belangrijke stap werd vorig jaar gezet met de afscheiding van de Chinese restaurants. Die zijn snel gegroeid, maar waren volatiel door diverse voedselschandalen. De Chinese restaurants gaan als licentiehouder verder, waardoor het franchise-aandeel toeneemt van 77 naar 93%. Na verkoop van meer vestigingen zal in 2018 minstens 98% van alle restaurants in handen zijn van franchisenemers. Dit levert enorme kostenbesparingen op en stelt het bedrijf in staat om sneller te groeien zonder grote investeringen.

Op lange termijn ziet Yum! Brands ruimte om het aantal restaurants te verdrievoudigen naar 126.000. Doel is een jaarlijkse omzetgroei van circa 7% en een operationele winsttoename van 7-9%. Mede dankzij de inkoop van eigen aandelen zal de winst per aandeel in 2019 boven de $3,75 uitkomen, waardoor de k/w naar een aantrekkelijk niveau van minder dan 20 daalt.

Lees ook: Sterk in virtuele infrastructuur


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Beleggers Belangen Digitaal


Dit artikel is alleen beschikbaar met een abonnement. Wilt u verder lezen? Sluit dan voordelig een proefabonnement af, dit kan al vanaf € 5,95 voor 6 weken. U krijgt dan toegang tot alle artikelen.  
 
  • 80% korting op het vaste tarief
  • Het abonnement stopt automatisch
  • Elke donderdag digitaal magazine