image description
Opinie Christian Slagter, 18 jun 15:10

Fidelity: geen renteverhoging meer dit jaar in de VS

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

NN Group

Advies
verkopen
Update

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Update

Home Depot

Advies
kopen
Update

TKH

Advies
houden

Fidelity verwacht voorlopig geen nieuwe renteverhogingen van de Federal Reserve.

De Federal Reserve verhoogde recent zoals verwacht voor de tweede keer dit jaar de rente. De toon van de verklaring vond Fidelity aan de stevige kant, ondanks de tegenvallende ontwikkelingen van de kerninflatie wat volgens de Fed grotendeels te wijten is aan transitiefactoren. Fidelity denkt dat dit de laatste renteverhoging van de Fed voor 2017 is geweest, gezien de toenemende tegenwind voor de Amerikaanse economie en dan met name de consumptie. Daarnaast is Fidelity bezorgd over de zwakke inflatie en loonontwikkeling in de VS. Waar een krappere arbeidsmarkt uiteindelijk kan leiden tot een stijging van de lonen en prijzen, is er volgens Fidelity nog veel onzekerheid over wanneer dit gaat gebeuren en de omvang ervan. In ieder geval zal elke versnelling geleidelijk zijn, wat betekent dat de Fed de komende maanden weinig druk zal voelen om het stimuleringsbeleid te verkrappen.


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel is alleen beschikbaar met een abonnement. Probeer nu een online abonnement vanaf 1 euro per week. Het abonnement stopt automatisch. Wat leest u zoal:

  • Informatie over de belangrijkste kwartaalcijfers
  • Actuele adviezen voor Nederlandse aandelen
  • Video-updates n.a.v. het kwartaalcijferseizoen