image description

Olie

De olieprijs oefende in 2015 een zware invloed uit op het reilen zeilen van de financiële markten en is ook dit jaar een belangrijk thema.

De historisch lage prijzen raken uiteraard alle bedrijven die op wat voor manier dan ook actief zijn in of afhankelijk zijn van olie. Ook is er een sterke correlatie met de grondstoffenmarkt als geheel en met andere beleggingscategorieën.

Updates

Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
verkopen
Afbeelding bij artikel Rusland voelt pijn van lage olieprijs
OpinieHendrik Jan Davids, 9 jun 14:45

Rusland voelt pijn van lage olieprijs

Rusland heeft flink te lijden van de lagere olieprijs. Terwijl 2016 nog een goed jaar was voor Russische aandelen, laat 2017 het omgekeerde beeld zien. Het technische beeld van de Russische aandelenmarkt is flink verzwakt, getuige de weekgrafiek van de Russische indextracker (ISIN: IE00B5V87390).

0 0
Afbeelding bij artikel Olieservicebedrijven nog lang niet uit het dal
OpinieFreek Tewes, 17 mei 12:22

Olieservicebedrijven nog lang niet uit het dal

Hoewel de Noord-Amerikaanse markt aantrekt, is er nog bepaald geen sprake van een mondiale opleving. De aandelen van olieservicebedrijven zijn desondanks aan de prijs.

0 0
Afbeelding bij artikel Olieprijs naar $58
OpinieHendrik Jan Davids, 7 apr 15:54

Olieprijs naar $58

Na een slechte start van dit kalenderjaar lijkt het tij voor de olieprijs te keren. Het mei-contract voor een vat ruwe Amerikaanse olie veert namelijk op vanaf de onderkant van het stijgend trendkanaal. Dat maakt de kans groot dat de olieprijs een bezoek gaat brengen aan de bovenkant van het kanaal rond $58.

0 0
Afbeelding bij artikel Grondstofmarkten kunnen geen richting kiezen
OpinieMichiel Pekelharing, 8 feb 15:25

Grondstofmarkten kunnen geen richting kiezen

De relatieve rust van de afgelopen weken op de aandelenmarkten is ook kenmerkend voor de koersbewegingen op grondstofmarkten. De S&P500 schommelt al vijf weken op rij binnen een bandbreedte van 1% per handelsdag.

0 0
Afbeelding bij artikel Verder dan Shell kijken voor goed dividend
AdviesMichiel Pekelharing, 8 feb 11:39

Verder dan Shell kijken voor goed dividend

De dividenduitkering van Shell is voorlopig veilig, maar dat betekent niet dat dividendbeleggers zich geen zorgen meer hoeven te maken. Het is meer dan ooit nodig om goed te spreiden in de oliesector.

0 0
Afbeelding bij artikel Kent u een goed alternatief voor de DB Crude Oil Double Short ETN (DTO)?
OpinieKarel Mercx, 3 feb 09:50

Kent u een goed alternatief voor de DB Crude Oil Double Short ETN (DTO)?

U wilt beleggen in de DB Crude Oil Double Short ETN (DTO), maar deze is niet bij uw broker verkrijgbaar. Volgens onze informatie is de DTO in elk geval wel bij Lynx te koop. Wij adviseren altijd om beleggingsrekeningen bij meerdere brokers aan te houden en dan zou uw probleem al zijn opgelost.

0 0
Afbeelding bij artikel Shell stelt beleggers gerust
AdviesMichiel Pekelharing, 2 feb 16:02

Shell stelt beleggers gerust

De winstcijfers van Shell vielen tegen, maar beleggers hebben terecht meer oog voor andere zaken.

0 0
Afbeelding bij artikel Hoofdrol voor financials en oliefondsen
OpinieFreek Tewes, 1 feb 16:04

Hoofdrol voor financials en oliefondsen

De afgelopen week (woensdag tot en met dinsdag) kwam de AEX sterk uit de startblokken. Op woensdag boekte de index een winst van 1%, waarmee de hoogste stand van het jaar werd benaderd. De dagen daarna zakte de beurs geleidelijk weg.

0 0