image description

Olie

De olieprijs oefende in 2015 een zware invloed uit op het reilen zeilen van de financiële markten en is ook dit jaar een belangrijk thema.

De historisch lage prijzen raken uiteraard alle bedrijven die op wat voor manier dan ook actief zijn in of afhankelijk zijn van olie. Ook is er een sterke correlatie met de grondstoffenmarkt als geheel en met andere beleggingscategorieën.

Updates

Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

IBM

Advies
houden
Afbeelding bij artikel Olie blijft gevangen in nauwe prijsvork
OpinieKoen Lauwers, 15 aug 14:36

Olie blijft gevangen in nauwe prijsvork

Ruwe olie werd tussen eind juni en begin augustus bijna 20% duurder maar zoals de voorbije twee jaar wel vaker het geval was, zette de herstelbeweging niet door. Olie blijft daardoor gevangen in een vrij nauwe prijsvork.

0 0
Afbeelding bij artikel Olie weer boven $50
OpinieKoen Lauwers, 1 aug 14:06

Olie weer boven $50

Brent Noordzeeolie en West Texas Intermediate (WTI) lieten vorige week de sterkste prijsstijging van 2017 optekenen. Een vat WTI werd op weekbasis 9% duurder en flirtte voor het eerst in twee maanden met de grens van $50, die inmiddels ook is doorbroken. Ook Brent ($52,22) bereikte het hoogste prijsniveau sinds eind mei.

0 0
Afbeelding bij artikel Lot Noorse kroon valt of staat met olieprijs
OpinieKoen Lauwers, 25 jul 16:07

Lot Noorse kroon valt of staat met olieprijs

De Noorse kroon (NOK) verloor tegenover de euro tussen 2013 en 2016 ongeveer een vijfde van zijn waarde. Vorig jaar liet de munt een bescheiden herstel optekenen maar dit was geen lang leven beschoren. Sinds begin 2017 moest de NOK opnieuw enkele procenten inleveren.

0 0
Afbeelding bij artikel Koper en olie hebben goede weken achter de rug
OpinieKoen Lauwers, 18 jul 13:43

Koper en olie hebben goede weken achter de rug

De prijs van een ton koper klom de voorbije weken naar het hoogste niveau sinds maart. Toch slaagt het metaal er voorlopig niet in om de kaap van $6000/ton te ronden. Koper behoorde vorig jaar tot de sterkst presterende grondstoffen met een klim van 18%.

0 0
Afbeelding bij artikel Rusland voelt pijn van lage olieprijs
OpinieHendrik Jan Davids, 9 jun 14:45

Rusland voelt pijn van lage olieprijs

Rusland heeft flink te lijden van de lagere olieprijs. Terwijl 2016 nog een goed jaar was voor Russische aandelen, laat 2017 het omgekeerde beeld zien. Het technische beeld van de Russische aandelenmarkt is flink verzwakt, getuige de weekgrafiek van de Russische indextracker (ISIN: IE00B5V87390).

0 0
Afbeelding bij artikel Olieservicebedrijven nog lang niet uit het dal
OpinieFreek Tewes, 17 mei 12:22

Olieservicebedrijven nog lang niet uit het dal

Hoewel de Noord-Amerikaanse markt aantrekt, is er nog bepaald geen sprake van een mondiale opleving. De aandelen van olieservicebedrijven zijn desondanks aan de prijs.

0 0
Afbeelding bij artikel Olieprijs naar $58
OpinieHendrik Jan Davids, 7 apr 15:54

Olieprijs naar $58

Na een slechte start van dit kalenderjaar lijkt het tij voor de olieprijs te keren. Het mei-contract voor een vat ruwe Amerikaanse olie veert namelijk op vanaf de onderkant van het stijgend trendkanaal. Dat maakt de kans groot dat de olieprijs een bezoek gaat brengen aan de bovenkant van het kanaal rond $58.

0 0
Afbeelding bij artikel Grondstofmarkten kunnen geen richting kiezen
OpinieMichiel Pekelharing, 8 feb 15:25

Grondstofmarkten kunnen geen richting kiezen

De relatieve rust van de afgelopen weken op de aandelenmarkten is ook kenmerkend voor de koersbewegingen op grondstofmarkten. De S&P500 schommelt al vijf weken op rij binnen een bandbreedte van 1% per handelsdag.

0 0