Updates

Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Euronext

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Vodafone

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Engie

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Probiodrug

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Boskalis Westminster

Advies
houden
Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
kopen
image description
Advies Freek Tewes, 19 mei 2017 10:15

Solide jaarcijfers Experian

0 0 Leestijd ongeveer

laatste advies

De jaarcijfers van Experian stelden niet teleur. Het bedrijf is goed gepositioneerd voor het lopende jaar. Wij verwachten dan ook wederom een goede winstgroei.

Experian presenteerde donderdag goede (voorlopige) jaarcijfers over het boekjaar dat eind maart eindigde. Experian heeft de cijfers over 2015/16 aangepast voor de verkoop van 75% van de e-mail/cross-channel marketing activiteiten, die in april was aangekondigd. De activiteiten worden verkocht aan Vector Capital en hebben een waarde van $400 mln. De verkoop past in de strategie die twee jaar geleden is ingezet om de portfolio van activiteiten verder aan te scherpen. De cijfers waren grosso modo in lijn met de marktverwachting bij een positieve outlook voor het lopende jaar. De omzet steeg met 6% (5% autonoom) tot $4,34 mrd. Zowel bij alle divisies als bij alle geografieën was sprake van groei. De omzetgroei in de VS bedroeg 7%, in Latijns-Amerika 9%, in het VK/Ierland 1% en in de overige regio’s 9%. De ebit (winst voor aftrek rente en belasting) uit voortgezette activiteiten steeg met 7% tot $1,2 mrd, terwijl de ebitmarge verbeterde van 27,1 naar 27,7%. De winst per aandeel steeg 5% van $0,84 tot $0,88. Experian heeft het dividend met 4% verhoogd tot $0,42. Het bedrijf heeft ook aangekondigd dit jaar voor $600 mln aan aandelen te gaan inkopen, nadat er afgelopen jaar al voor $734 mln was ingekocht.

Positieve verwachtingen
Experian heeft zich bij de cijferpresentatie positief uitgelaten over het lopende jaar. De portfolio van activiteiten is verder aangescherpt. In de komende 12-18 maanden worden veel nieuwe producten gelanceerd, waar het bedrijf veel van verwacht. Experian gaat uit van een autonome omzetgroei van rond de 5%, stabiele marges en een verdere stijging van de winst per aandeel. Op 18 juli geeft het concern een update over het eerste kwartaal. Wij denken dat de portfolio-optimalisatie in combinatie met de lancering van nieuwe producten voor extra winstgroei zal gaan zorgen, zeker nu de Latijns-Amerikaanse markt lijkt te herstellen. Wij hebben onze taxaties dan ook naar boven bijgesteld en herhalen ons koopadvies.

Lees ook: Experian neemt gas terug


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen vanaf €1,50 per week. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles
  • En aandacht voor beleggen in onstuimige tijden