image description
Advies Peter Schutte, 18 mei 15:51

Hoe heeft u de forse koerswinst van Air France-KLM zo kunnen missen?

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Nedap

Advies
houden 17 november 2017
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden 17 november 2017
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
houden 17 november 2017
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
houden 15 november 2017
Aandelen Internationaal

Vodafone

Advies
verkopen 15 november 2017
Aandelen Internationaal

Home Depot

Advies
kopen 15 november 2017
Update

Ordina º

Advies
houden 15 november 2017

De koerswinst van circa 80% voor Air France-KLM dit jaar is ongekend, maar volgt op een vergelijkbare correctie vorig jaar. Goede kans dat veel partijen die short zaten hun posities hebben teruggedraaid. Een dergelijke short squeeze is lastig in te schatten en kan een verklaring zijn voor de forse koersstijging. Het verbeterde sentiment rond het aandeel houdt waarschijnlijk verband met een flinke afname van de prijsdruk en aanhoudende kostenbesparingen.

Dit geeft het concern ruimte de schulden verder terug te dringen, waardoor de risico’s op een faillissement flink zijn afgenomen. Het aandeel werd de laatste jaren relatief laag gewaardeerd, maar maakt nu een inhaalslag doordat een stuk risicopremie wegebt. Wij hebben deze ontwikkeling onderschat, maar staan daarin niet alleen. Air France-KLM blijft niettemin een zwakke speler en wij vinden de koersstijging overdreven. Ons verkoopadvies blijft staan.

Lees ook: Hoe denkt u over het Verenigd Ondernemers Fonds?


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor deze aandelen? U kunt zich als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen digitaal al vanaf 1 euro per week. Het abonnement stopt automatisch. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles