Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
image description
Opinie Freek Tewes, 4 mei 2017 09:58

Portefeuille NL: Ruim beter dan de AEX

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen

Het verschil tussen het rendement op onze Nederlandse aandelenportefeuille en dat van de AEX blijft groeien. De kwartaalcijfers van de portefeuillefondsen stemmen tot nu toe tot tevredenheid.

Na een wat korter beursweekje dan gebruikelijk is het rendement op onze Nederlandse aandelenportefeuille verder opgelopen. Inmiddels bedraagt het rendement sinds begin dit jaar 14,2% vergeleken met 7,9% voor de AEX, wat een outperformance van ruim 6% inhoudt. Tien van de veertien fondsen verslaan de index. Besi is nog steeds koploper dit jaar met een rendement van 51,6%. De enige minnen in de portefeuille zijn ArcelorMittal en Takeaway.com. De laatste liet dinsdag een mooie omzetgroei over het eerste kwartaal zien. Takeaway zag het aantal orders op jaarbasis toenemen met 47% tot 15,8 miljoen. In Nederland was sprake van een groei van 31% en in Duitsland groeide het aantal orders met 47%. Takeaway is op grond van de goede resultaten in het eerste kwartaal optimistischer geworden over het bedrijfsresultaat over 2017.

De cijfers van TKH werden dinsdag met een koerswinst van 6% beloond. Er was sprake van een sterke autonome omzetgroei in alle segmenten. De orders voor bandenbouwmachines zitten sinds het vierde kwartaal in de lift en dat leidde dit kwartaal tot een recordorderintake. Kendrion kwam woensdag met mooie cijfers, waarna Wolters Kluwer volgt op 10 mei en ArcelorMittal twee dagen later. Wij hebben geen reden om wijzigingen in de portefeuille aan te brengen, maar kijken wel uit naar de cijferpresentatie die ArcelorMittal gaat geven. We denken nog steeds dat het aandeel potentie heeft, maar dat moet op 12 mei wel worden bevestigd

+78,9% (1 juli 2013 – 1 mei 2017)

 

Bekijk hier de portefeuille NL


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!