Updates

Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Walmart

Advies
houden
Aandelen Nederland

Curetis

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Rio Tinto

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
houden
Advies Peter Schutte, 19 apr 2017 11:41

Lagere bezettingsgraad Vopak

0 0 Leestijd ongeveer

Actueel advies

Tankopslagbedrijf komt met mooie cijfers, maar ziet de bezettingsgraad wel afnemen.

De eerstekwartaalcijfers van Vopak zijn goed ontvangen. Het gerealiseerde ebitda (winst voor aftrek van rente, belasting, afschrijvingen en afboekingen) van €203,1 mln ligt dan ook bijna 3% hoger dan in het voorgaande kwartaal en overtreft de analistenraming. Minpunten zijn evenwel de gedaalde bezettingsgraad van 92% in het vierde kwartaal 2016 naar 91%. In Nederland zakte de bezetting van de tanks van 94 naar 92%. Een jaar terug was dit zelfs nog 96%. Het ebitda daalde hierop in Nederland scherp, van €67,8 mln in het vierde kwartaal 2016 naar €63,1 mln.

Daar staat evenwel winstgroei tegenover in Azië, de regio Americas en LNG. Bij de jaarcijfers sprak het concern nog stellig dat de bezettingsgraad ten minste op 90% zou blijven. Het management blijft bij deze prognose, maar veel marge zit daar niet meer. Ook verwacht het nog altijd dat het ebitda dit jaar niet hoger zal uitkomen dan vorig jaar. Dit door een terugval in de bezetting, eerdere desinvesteringen en investeringen. Wij zien weinig koerstriggers en blijven bij een k/w van 15 bij ‘houden’.

 

Lees ook: Tesco toont vooruitgang na een lange dip


Wilt u op de hoogte blijven van alle actuele adviezen voor dit aandeel? U kunt u als abonnee aanmelden voor de alerts. Vink onderaan dit artikel het fonds aan of ga voor het volledige overzicht naar de alertspagina op onze website


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!