Updates

Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Prosus

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SIF

Advies
houden
Aandelen Nederland

ForFarmers

Advies
houden

Actueel advies

Advies Jeroen Boogaard, 9 mrt 2017 11:26

Altice maakt draai in Frankrijk

0 0 Leestijd ongeveer

In het vierde kwartaal heeft Altice de omzet- en winstgroei zien versnellen, met dank aan verdere verbetering in de Verenigde Staten en een terugkeer naar groei in Frankrijk.

De investeringen van Altice in de kwaliteit van het netwerk en de dienstverlening werpen vruchten af. In het laatste kwartaal van 2016 accelereerde de omzetgroei tegen constante valuta van 0,2% naar 2,2%. Na twee jaar van omzetkrimp was er weer een lichte groei van 0,6% in Frankrijk, dat met een omzetaandeel van 47% de grootste markt is voor het kabelconcern. Daarnaast schakelde ook de belangrijke Amerikaanse tak een tandje hoger, met een omzettoename tegen constante wisselkoersen van 5,1%. Dankzij een duidelijke verbetering van de winstgevendheid in deze twee markten steeg het ebitda met 15,7% naar €2,3 mrd. Over geheel 2016 kwam het ebitda 7,3% hoger uit op €8,9 mrd, bij een nagenoeg gelijke omzet van €23,5 mrd. Het concern mikte op een winststijging van circa 5%.

Schuldenberg
Nettowinstcijfers zijn nog niet verstrekt, maar door de hoge rentelasten zal er onderaan de streep nog een verlies te zien zijn. Onderliggend weet Altice echter de winstgevendheid op te voeren. Vorig jaar steeg de ebitda-marge van 35,2 naar 37,8% en dit jaar rekent Altice op een ebitda-groei van circa 5%, op een hogere omzet. Teleurstellend is de voorziene stabilisatie van de Franse omzet. De stagnatie lijkt hier echter tijdelijk, want Altice breidt het glasvezelnetwerk razendsnel uit. Er zijn nu ruim negen mln Franse huizen aangesloten op het netwerk en dat moet in 2022 zijn toegenomen naar 22 mln. Daarnaast krijgt het Amerikaanse netwerk een upgrade. Door de stevige investeringen verwachten we niet dat de torenhoge nettoschuld van €50,4 mrd snel zal slinken en blijft de schuldgraad van 5,6 zorgwekkend. Een beursgang van Altice USA zou een duidelijke schuldreductie mogelijk maken, maar hier kon het bedrijf geen nieuws over melden. Bij een verwachte k/w van circa 45 vinden wij Altice gezien het hoge risicoprofiel aan de dure kant en blijft het verkoopadvies staan.

Lees ook: Dit zijn de eerste reacties op de jaarcijfers van Altice


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!