Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
image description
Opinie Erik Klooster, 27 feb 2017 06:19

Opnieuw recordaantal Nederlandse TA-kooptips

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen

Een keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze technische kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Volgende week publiceren we het overzicht van onze technische analyse-kooptips van buitenlandse aandelen. Vandaag het overzicht van onze TA-kooptips van Nederlandse aandelen.

Net als vier weken geleden kunnen we opnieuw een record melden: het aantal Nederlandse aandelen dat we op basis van technische analyse aanbevelen, staat inmiddels op meer dan veertig.

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees  expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

De adviezen zijn de geldende adviezen; ze worden voortdurend gemonitord en zijn dus onverminderd van kracht.

De teksten gaan terug naar de datum waarop we voor de laatste keer uitgebreid aandacht aan dit fonds hebben besteed en zijn dus in tegenstelling tot de adviezen soms wel (enigszins) gedateerd.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze huidige ruim veertig technische adviezen voor Nederlandse aandelen.

Aalberts
Aalberts klaar voor nieuwe records (31 januari 2017)
Aalberts heeft overtuigend de weg omhoog ingeslagen. Te afwachtende beleggers zouden de boot wel eens kunnen missen.
ABN Amro
ABN Amro in de lift (10 januari 2017)
ABN Amro bevindt zich nu op het hoogste niveau sinds de beursgang. Een beweging naar €25 moet mogelijk zijn. Wij verhogen het advies dan ook naar ‘kopen’.
Accell
Accell zoekt nieuwe energie (31 januari 2017)
Accell is de laatste maanden verzwakt, maar wij verwachten dat het aandeel de weg omhoog zal terugvinden. In het algemeen is het technische beeld nog positief. Het koopadvies blijft dan ook gehandhaafd.
Aegon
Aegon maakt enorme opmars (13 december 2016)
Aegon heeft een stijgende trend ingezet, en het is nog maar de vraag of er na de enorme opmars een correctie komt. Wij geven een vers koopadvies.
AkzoNobel
AkzoNobel kijkt weer omhoog (31 januari 2017)
AkzoNobel heeft de weg omhoog ingezet. Op de langere termijn moet het mogelijk zijn om het oude hoogtepunt rond €75 te evenaren. Reden om ons advies te verhogen naar ´kopen´.
Altice
Altice begint positieve fase in het trendbeeld (13 december 2016)
Altice is een beweeglijk aandeel. Toch bleven de koersbewegingen in het laatste jaar redelijk beperkt.
AMG
AMG riskeert pittige correctie (29 november 2016)
Na de koersexplosie van AMG is het wachten nu op een nieuwe correctie. Dat kan een geschikt instapmoment zijn.
Aperam
Aperam bereikt historisch hoogtepunt (14 februari 2017)
De stijgende trend van Aperam wordt bevestigd met een historisch hoogtepunt. Vooral sinds in oktober vorig jaar de weerstand rond €40 werd overwonnen, staat het aandeel er goed voor.
ArcelorMittal
ArcelorMittal op weg naar €6,50 (18 oktober 2016)
ArcelorMittal laat tekenen van kracht zien. We verwachten de komende maanden een verdere stijging van het aandeel en handhaven daarom ons koopadvies.
ASMI
ASMI ziet alle signalen op groen staan (3 januari 2017)
Bij ASMI heeft zich de laatste weken een ommekeer voltrokken. Wij verwachten dat de nieuwe stijgende trend een mooie toekomst heeft en plaatsen het koersdoel op €50. Het advies wordt verhoogd naar ‘kopen’.
ASML
ASML: verdere weg omhoog ligt open (7 februari 2017)
Al sinds zomer vorig jaar kent ASML een sterk technisch beeld. De belangrijkste bevestiging van de stijgende trend vond plaats in december met de doorbraak van de weerstand rond €103. Inmiddels heeft ASML het koersdoel op €110 overtroffen.
BAM
BAM ziet opwaarts potentieel (10 januari 2017)
Bij BAM tekent zich voorzichtig een stijgende trend af. Ook al vallen de beursomzetten nog tegen, wij hebben voldoende vertrouwen in BAM om het advies te verhogen naar ‘kopen’.
Besi
Besi heeft vizier omhoog gercht (27 september 2016)
Besi bereikte onlangs een nieuw hoogtepunt en het eind van de stijgende trend is nog niet in zicht. We herhalen daarom ons koopadvies.
Boskalis
Boskalis Westminster kijkt eindelijk weer omhoog (24 januari 2017)
Het beeld van Boskalis Westminster is de afgelopen maanden volledig gedraaid. Het aandeel is een nieuwe stijgende trend gestart; reden om het advies op te waarderen naar ‘kopen’.
Corbion
Corbion breekt door €23-grens (23 augustus 2016)

Corbion breekt door €23-grens


Corbion heeft een overtuigende doorbraak gemaakt en alles wijst op een voortzetting van de stijgende trend. We verhogen het advies naar ‘kopen’.

DSM
DSM veert op van gemiddeldelijn (29 november 2016)
DSM zakte onlangs onder de steunlijn, maar wij verwachten dat het chemieconcern het opwaartse momentum weer oppakt. Het advies blijft daarom: ‘kopen’.
Euronext
Euronext klaar voor nieuwe weg omhoog (17 januari 2017)
Euronext staat aan het begin van een nieuwe periode van stijgende koersen. Recent was er een doorbraak boven de weerstand rond €41. Wij geven daarom een vers koopadvies.
Fagron
Fagron: explosieve voortzetting stijgende trend (14 februari 2017)
Al sinds medio 2016 zit Fagron in een stijgende trend. Onze verwachting is dat in de komende weken de bovengrens van de driehoek rond €10 wordt doorbroken. Dat zal het startschot zijn voor een explosieve voortzetting van de bestaande stijgende trend.
ForFarmers
ForFarmers boekt records (21 februari 2017)
ForFarmers is minder dan een jaar beursgenoteerd. Na een moeizame start in de eerste maanden hebben beleggers het aandeel ontdekt.
Galapagos
Galapagos verliest aan momentum (24januari 2017)
De stijgende trend van Galapagos heeft wat aan kracht ingeboet. Maar wij gaan ervan uit dat de trend verder intact blijft en herhalen ons eerdere koopadvies.
ICT Group
ICT Group moet kleur bekennen (24 januari 2017)
Ondanks de weifelende koers van de laatste maanden verwachten wij dat de stijgende trend bij ICT Group uiteindelijk sterk genoeg is om het koersdoel van €12 te bereiken. Vooralsnog morrelen we niet aan het bestaande koopadvies.
IMCD
IMCD zet opmars voort op onontgonnen terrein (7 februari 2017)
Recent heeft IMCD het eerder door ons gestelde koersdoel op €41 overtroffen. Daarmee gaat IMCD verder op onontgonnen terrein.
ING
ING heeft weg omhoog gevonden (25 oktober 2016)
ING heeft de negatieve trend doorbroken. Er is zelfs sprake van een nieuwe stijgende trend. Alle reden om een vers koopadvies te geven.
Kardan
Kardan ontwaakt na winterslaap (21 februari 2017)
Bij Kardan is de status quo tussen vraag en aanbod doorbroken en het 40-weeks gemiddelde wijst na lange tijd weer omhoog. Wij waarderen ons advies dan ook op naar ‘kopen’.
Kendrion
Kendrion: positief scenario (14 februari 2017)
Kendrion beweegt nu vooral zijwaarts, maar wij houden het vizier omhoog gericht. Wij handhaven ons koopadvies.
Lucas Bols
Lucas Bols staat in de startblokken (10 januari 2017)
Na een beroerd jaar heeft Lucas Bols de dalende trend verlaten. Inmiddels is het beeld verder verbeterd. Wij waarderen het advies op naar ‘kopen’.
Nedap
Nedap klaar voor rit omhoog (1 november 2016)
Na een richtingloze rit is Nedap onlangs boven het koerspatroon uitgebroken. Wij verwachten een opmars naar het eerdere hoogtepunt van 2016 op €32,50. Tijd voor een vers koopadvies.
NN Group
NN Group goed gepositioneerd (13 december 2016)
NN Group heeft veel van het koersverlies uit de eerste helft van 2016 weer terugverdiend. Het aandeel heeft een nieuwe stijgende trend ingezet. Tijd om het advies naar boven bij te stellen: ‘kopen’.
OCI
OCI rondt bodempatroon af (17 januari 2017)
OCI heeft rond €19 nog een stevige weerstand in het verschiet. Toch zijn de vooruitzichten uitstekend; wij verhogen het advies dan ook naar ‘kopen’.
Ordina
Ordina klaar voor nieuwe stijging (7 februari 2017)
Ordina stijgt op bovengemiddelde omzetten; wij verwachten een verdere opmars met €2,50 als koersdoel. Daarom handhaven we ons koopadvies.
Philips
Philips heeft de smaak te pakken (17 januari 2017)
Wij verwachten dat Philips de opmars de komende tijd verder zal vervolgen. Met overtuiging herhalen we daarom ons eerdere koopadvies.
Philips Lighting
Philips Lighting: hoogste beursomzet sinds introductie (14 februari 2017)
Philips Lighting heeft de weerstand rond €24,50 krachtig doorbroken. Wij verwachten dat de nieuwkomer op de beurs de stijgende lijn verder uitbouwt, en geven een vers koopadvies.
PostNL
PostNL op eigen kracht omhoog (21 februari 2017)
PostNL laat regelmatig een opleving zien als gevolg van overnamenieuws. Nu lijkt het erop dat PostNL op eigen kracht de weg omhoog weet te vinden.
Randstad
Randstad op de weg omhoog (13 december 2016)
Ook Randstad is een nieuwe stijgende trend begonnen. Het moet volgend jaar mogelijk zijn om de koerstop van 2015 op €65 te evenaren. Wij honoreren deze ontwikkelingen met een koopadvies.
RELX
RELX stijgt, maar niet van harte (7 februari 2017)
Wij geven de stijgende trend van RELX het voordeel van de twijfel. Deze trend heeft zich al sinds 2012 bewezen. Ons koopadvies blijft daarom van kracht.
SBM Offshore
SBM Offshore breekt met het verleden (13 december 2016)
Alles wijst erop dat de verkoopdruk op SBM Offshore is weggenomen. Het aandeel staat op een meerjarig hoogtepunt. Ons nieuwe advies luidt dan ook: ‘kopen’.
Shell
Royal Dutch Shell rekent af met weerstand rond €25 (3 januari 2017)
Na een geleidelijke verbetering heeft Royal Dutch Shell nu een nieuwe stijgende trend ingezet. Wij verwachten dat deze trend zich de komende maanden verder zal uitbouwen en verhogen het advies naar ‘kopen’.
Sif
Sif Group op recordhoogte (10 januari 2017)
Sif Group volgde sinds de beursnotering vorig jaar een neutraal koerspatroon, maar heeft dat nu doorbroken. Het aandeel bevindt zich nu zelfs op recordhoogte. We geven een vers koopadvies.
Stern
Stern weet te verrassen (31 januari 2017)
Stern herpakt zich en weet de stijgende trend terug te vinden. Eind 2016 twijfelden wij aan de kansen op structureel hogere niveaus. Maar de feiten liegen niet en beleggers hebben het aandeel Stern opgetild boven de weerstand rond €20.
TKH Group
TKH Group heeft potentie naar €43 (7 februari 2017)
Het technische beeld van TKH Group was de afgelopen tijd al wat florissanter geworden. Maar een belangrijke horde rond €38 weerhield het aandeel van een duidelijk stijgende trend.
Van Lanschot
Van Lanschot maakt een nieuw begin (22 november 2016)
Het technische beeld van Van Lanschot is verder verbeterd. Je zou kunnen stellen dat het aandeel een nieuw begin maakt. Wij waarderen het advies op naar ‘kopen’.
Wessanen
Wessanen: instappen met beperkt risico (8 november 2016)
De stijgende trend van Wessanen staat wat onder druk, maar de komende weken verwachten wij weer een opleving. We herhalen daarom ons koopadvies.
Wolters Kluwer
Wolters Kluwer zet robuuste trend voort (27 september 2016)
Wolters Kluwer klimt gestaag en we verwachten dat dit voorlopig zo blijft. We handhaven dan ook ons koopadvies.

Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!