Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
image description

Eurocrisis

De eurocrisis blijft de komende jaren hoog op de agenda van beleggers staan. Dit komt doordat nieuws uit de eurozone belangrijk is voor de richting van aandelen.

De Europese overheden hebben niet alleen te veel geld uitgegeven, zij geven nog steeds te veel geld uit. Dit zorgt ervoor dat obligatiebeleggers de aanval hebben geopend. De ECB heeft deze eerste aanval goed gepareerd door banken voor drie jaar lang onbeperkte liquiditeiten toe te zeggen. Maar op lange termijn lost dit niets op. Zolang overheden elk jaar meer geld blijven uitgeven, dan er binnen komt, is het een kwestie van tijd voordat de eurocrisis weer uit de hand loopt.

Updates

Aandelen Internationaal

AB Inbev

Advies
houden
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ING

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASR

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Siemens

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AND

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
houden
Afbeelding bij artikel Onzekerheid kenmerkt beleggingsklimaat 2017
OpinieJaap Barendregt, 22 feb 2017 10:50

Onzekerheid kenmerkt beleggingsklimaat 2017

De beleggingsrisico’s zijn in 2017 hoger dan in 2016. De bedreigingen hangen samen met de politiek in Europa en de VS en de snel gestegen inflatie. Beleggers kunnen ervan profiteren of hun risico beperken.

0 0
Afbeelding bij artikel Commentaar: Nieuwe test voor bankaandelen
OpinieJohan Brinkman, 21 okt 2016 10:01

Commentaar: Nieuwe test voor bankaandelen

Het is deze week donderdag zes jaar geleden dat de regering van de nieuwe gekozen premier Georges Papandreou bekend maakte dat het begrotingstekort van Griekenland naar verwachting zou uitkomen op 12,5%, terwijl de eurolanden in het stabiliteits- en groeipact hadden afgesproken dat dit tekort maximaal 3% zou mogen bedragen.

0 0
Afbeelding bij artikel Zuid-Europa blijft achilleshiel, ook voor beleggers in Noord-Europa
OpinieJohan Brinkman, 19 okt 2016 15:06

Zuid-Europa blijft achilleshiel, ook voor beleggers in Noord-Europa

Net als in de week ervoor, waren de afgelopen week de verschuivingen op de aandelenmarkten gering. Met slotkoersen van dinsdag rendeerden 78 van de 94 hoofdindices die Bloomberg bijhoudt tussen de -2,0% en +2,0%. Zeven indices behaalden  minder dan -2,0% rendement, negen hoofdgraadmeters meer dan +2,0%.

0 0
Afbeelding bij artikel Een spook waart door de eurozone
OpinieJohan Brinkman, 6 jul 2016 16:23

Een spook waart door de eurozone

Van de Brexit naar de Italiaanse banken; Europa gaat de afgelopen weken van crisis naar crisis. Voor de belegger is dit bedreigend, maar de bewegelijkheid in de verschillende assetcategorieën biedt particulieren zeker ook kansen. In de acht handelsdagen na de uitslag van het Britse EU-referendum is de rust op de financiële markten nog niet teruggekeerd.

0 0
Afbeelding bij artikel De PIIGS zijn helemaal terug (helaas)
OpinieJohan Brinkman, 6 jul 2016 16:04

De PIIGS zijn helemaal terug (helaas)

De aandelenbeurzen in de eurozone hebben zich sinds vorige week dinsdag krachtig, maar beslist niet volledig hersteld van de koersdalingen op vrijdag 24 en maandag 27 juni, de twee eerste handelsdagen na het Britse EU-referendum van donderdag 23 juni.

0 0
Afbeelding bij artikel Eurocrisis doemt weer op
OpinieKarel Mercx, 6 apr 2016 15:51

Eurocrisis doemt weer op

In Europa zijn circa duizend banken met elkaar verbonden. Via dit systeem, Target2 geheten, vinden allerlei soorten transacties plaats. Zo kunnen banken zich herfinancieren door transacties te doen met de ECB, maar ze kunnen ook onderling transacties doen. Het systeem is ontworpen om transacties zo snel mogelijk te verwerken.

0 0
Afbeelding bij artikel Beurs & Economie: Gratis geld lenen
OpinieIvan Snurer, 14 mrt 2016 14:05

Beurs & Economie: Gratis geld lenen

De Europese Centrale Bank verlaagde vorige week opnieuw enkele rentevoeten om de economie te stimuleren. De basisrente daalde van 0,05 naar 0%, wat betekent dat banken gratis geld kunnen lenen bij de ECB.

0 0
Afbeelding bij artikel Grexit nadert door hoog spel Griekenland
OpinieJaap Barendregt, 3 jul 2015 13:56

Grexit nadert door hoog spel Griekenland

De Griekse premier Alexis Tsipras (Foto: Kremlin.ru) houdt van ruw spel. Hij maakt er een gewoonte van zijn gesprekspartners in de eurogroep en het IMF te beledigen zodra hij na onderhandelingen weer in Athene is teruggekeerd.

0 0
Afbeelding bij artikel Wanbetaling van Griekenland nu echt in zicht
OpinieJaap Barendregt, 15 mei 2015 13:32

Wanbetaling van Griekenland nu echt in zicht

Bij de vorming van de Economische en Monetaire Unie (EMU) zijn convergentiecriteria vastgesteld om de stabiliteit van de zone te garanderen. De belangrijkste: een financieringstekort van maximaal 3% en een overheidsschuld van hooguit 60% van het nationaal product.

0 0