image description
Advies Hildo Laman, 17 feb 11:55

Winstverdubbelaar Nedap

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

IBM

Advies
houden

De resultaten van Nedap zijn verbeterd. Het hoge dividend maakt het aandeel aantrekkelijk. Het advies blijft 'houden'.

Nedap heeft in 2016 een hogere omzet en een meer dan verdubbelde winst geboekt.

De omzet van Nedap is met 2,8% gestegen naar €186 mln. Dit ondanks het afbouwen van de activiteiten van het onderdeel Energy Systems. Zonder dit onderdeel zou de omzet ongeveer 5% gegroeid zijn. De nettowinst is meer dan twee keer zo hoog uitgekomen, op €10,8 mln (was €4,7 mln). De wpa komt neer op €1,61, iets lager dan onze taxatie van €1,70. De forse winststijging wordt grotendeels veroorzaakt door een last van €6,2 mln in 2015, waardoor de winst in dat jaar bijzonder laag uitkwam.

Nedap zal een dividend uitkeren van €1,40, wat een rendement betekent van 3,7%. Dit hoge rendement is misschien wel het meest aantrekkelijke punt van het aandeel. De afgelopen jaren is het bedrijf gegroeid, maar niet zo hard dat het een k/w van meer dan 20 dubbel en dwars waard is. Vanwege de maatregelen die Nedap heeft genomen en die nog in uitvoering zijn, denken we dat de resultaten de komende jaren verder zullen verbeteren. Beleggers zijn daar al op vooruitgelopen en daarom blijft het advies ‘houden’.

Lees ook: 


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Dit artikel kunt u alleen lezen met een (proef)abonnement. U leest Beleggers Belangen digitaal al vanaf 1 euro per week. Het abonnement stopt automatisch. Wat krijgt u zoal:

  • Concreet en onafhankelijk beleggingsadvies
  • Direct toepasbare beleggingsinformatie
  • Succesvolle voorbeeldportefeuilles