Updates

Aandelen Nederland

Accsys

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

JPMorgan Chase

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Goldman Sachs

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASML

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Neways

Advies
houden

Actueel advies

HSBC krijgt het moeilijk na forse koersstijgingen

0 0 Leestijd ongeveer

Het is de vraag of HSBC het tempo van de opmars kan volhouden. Maar er zijn geen aanwijzingen voor een naderende correctie. Het advies blijft dan ook staan op 'kopen'.

Vanaf de bodem zomer vorig jaar is HSBC zonder omkijken met tientallen procenten gestegen. Al snel pakten wij de stijgende trend op en nu kijken we aan tegen een fraaie winst.

Maar of het tempo van de opmars kan worden vastgehouden is maar zeer de vraag. De stijgende trend is namelijk aangeland op een stevige weerstand rond 700p. Niet alleen in 2013 maar ook in 2009 bleek dit het hoogtepunt te zijn van de toenmalige stijgende trend. Daarnaast is het risico op een correctie toegenomen, gelet op de mogelijke neerwaartse kruising van de MACD-indicator.

Wij verwachten dat HSBC het moeilijk krijgt in de komende weken om door te stoten boven 700p. Maar bewijs van een naderende correctie is er niet. Daarom is er geen alternatief voor het huidige koopadvies.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.