Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
image description
Opinie Freek Tewes, 8 feb 2017 16:28

Portefeuille NL loopt verder uit op AEX

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen

Afgelopen week heeft de Nederlandse portefeuille zijn voorsprong op de AEX total return verder vergroot.

Sinds begin dit jaar staat het rendement op 3,3%, vergeleken met 0,2% voor de AEX total return. De enige twee minnen in de portefeuille dit jaar zijn HAL (-0,5%) en Kendrion (-0,9%). De best presterende aandelen zijn ASML (+7,8%), Besi (+7,4%) en Aalberts (+7,2%).

Er waren afgelopen week geen portefeuillefondsen die jaarcijfers publiceerden. Volgende week is dat wel het geval. Dan maken Randstad (14 februari), Heineken (15 februari) en Acomo (16 februari) hun resultaten over 2016 bekend. Heineken zat de afgelopen week flink in de lift. Daar kwam woensdag nog wat rendement bij door positieve uitlatingen van concurrent Carlsberg over 2017, met verwijzing naar positieve vooruitzichten voor de biermarkt in Rusland.

Aalberts ziet vooral vanaf november de koers flink oplopen. Ruim een week geleden maakte deelconcurrent Geberit (plastics) de jaarcijfers bekend. Hieruit bleek dat de resultaten in het vierde kwartaal erg sterk waren. Vooral in de voor Aalberts belangrijke Scandinavische en Oost-Europese markten werd een sterke omzetgroei gerealiseerd. Halverwege november gaf Home Depot, een voorname klant van Aalberts, een update van het derde kwartaal. Zowel de omzet als de winst groeide sterk en het bedrijf verhoogde de winstverwachting voor het hele jaar. Het is logisch dat beleggers rond november happiger zijn geworden op Aalberts.

Eerste aandeel met rendement boven de 100%
Een van de aandelen van het eerste uur in onze Nederlandse aandelenportefeuille is Aalberts. Vorige week is het rendement de 100%-grens gepasseerd. Het is daarmee het eerste aandeel uit onze portefeuille dat in waarde is verdubbeld. Aalberts valt onder de sector industrie en deze sector heeft een weging van 25% in onze portefeuille. Hetzelfde geldt voor de sector technologie. Laatstgenoemde sector is met aandelen als ASML, Besi en TKH de best presterende sector in onze portefeuille. Sinds de opname bedraagt het rendement op TKH 95,8% en dat op ASML 94,8%. Als de portefeuille de stijgende lijn weet vast te houden – en daar doen we heel hard ons best voor – dan kunnen we binnen afzienbare tijd de volgende rendementsverdubbeling tegemoet zien.

 

Bekijk hier de portefeuille NL

Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!