image description

Opties

Beleggers hebben te allen tijde te maken met onzekerheid. Daarom willen ze een optimale verhouding tussen rendement en risico.

Met behulp van opties kan de verhouding tussen risico en rendement in een portefeuille vaak verbeterd worden of afgestemd worden op de voorkeur van de belegger. In dit dossier verzamelen wij alle artikelen die dit nuttige beleggingsinstrument behandelen.

Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pershing Square

Advies
kopen
Afbeelding bij artikel De week die komen gaat: Randstad, Unibail-Rodamco, KPN en Gemalto
OpinieJohan Brinkman, 23 apr 15:40

De week die komen gaat: Randstad, Unibail-Rodamco, KPN en Gemalto

Wekelijks blikken we vooruit op de week die komen gaat. In week 16 zullen onder meer de blogs van Karel Mercx, Ivan Snurer en Vincent van Roon de nodige aandacht trekken. Maar vooral zal de aandacht weer uitgaan naar de bedrijven die cijfers publiceren over het eerste kwartaal: Randstad, Unibail-Rodamco, KPN en Gemalto.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 32: Juichen voor de Duitsers
OpinieHildo Laman, 20 apr 13:51

Optietip 32: Juichen voor de Duitsers

Er zit nog steeds niet echt veel beweging in de beurzen. Per saldo staan bijvoorbeeld de AEX- en de DAX-index nog vlakbij de standen van een maand geleden. De beurzen kunnen zo nog maanden door blijven schommelen. Daarom kies ik voor een butterfly op de DAX die op 19 mei afloopt, over vier weken al.

0 0
Afbeelding bij artikel De week die komen gaat: Super-Wednesday!
OpinieJohan Brinkman, 16 apr 13:00

De week die komen gaat: Super-Wednesday!

Wekelijks blikken we vooruit op de week die komen gaat. In week 16 zullen onder meer de blogs van Karel Mercx, Ivan Snurer en Vincent van Roon de nodige aandacht trekken. Maar vooral zal de aandacht uitgaan naar de eerste bedrijven die cijfers publiceren over het eerste kwartaal.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 31: Verfslag
OpinieHildo Laman, 13 apr 15:00

Optietip 31: Verfslag

Het zal bekend zijn dat AkzoNobel is verwikkeld in overnameperikelen. Maar het is zeker geen uitgemaakte zaak dat Akzo daadwerkelijk overgenomen zal gaan worden. Als dat toch gebeurt, zal het nog een aardige koersstijging opleveren, bovenop de stijging die er al is geweest.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 30: Parachute
OpinieHildo Laman, 6 apr 15:11

Optietip 30: Parachute

Veel van de optieposities die nu nog openstaan zijn ‘bullish’, oftewel profiteren van een koersstijging. Om wat meer balans in het totaal te krijgen, kies ik deze week voor een constructie die baat heeft bij een daling. ASML is in een half jaar tijd meer dan een kwart in waarde gestegen.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 29: De kracht van herhaling
OpinieHildo Laman, 30 mrt 11:56

Optietip 29: De kracht van herhaling

De beurs blijft in optimistische stemming. Correcties zijn tot op heden minimaal gebleken dit jaar. Ik zwem liever met de stroming mee, dus deze week kies ik weer voor een één bij twee callspread op de AEX. Er staat nog een één bij twee spread open, die in april afloopt (optietip 22).

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 28: Vopak
OpinieHildo Laman, 23 mrt 11:47

Optietip 28: Vopak

Het aandeel Vopak staat net iets onder de €40. De laatste vijf jaar schommelt het aandeel grofweg tussen €40 en 50, met wat uitschieters naar onder en naar boven. Het aandeel is dus op dit moment niet in trek, en daar zijn ongetwijfeld goede redenen voor.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 27: Duitse vlinder
OpinieHildo Laman, 16 mrt 12:05

Optietip 27: Duitse vlinder

De aandelenbeurzen blijven oplopen. Dat is voor veel openstaande posities prima, maar voor optietip 22 (de AEX 1 bij 2 callspread) kan het pijnlijk worden als de AEX-index met een paar procent of meer stijgt.

0 0