image description

Opties

Beleggers hebben te allen tijde te maken met onzekerheid. Daarom willen ze een optimale verhouding tussen rendement en risico.

Met behulp van opties kan de verhouding tussen risico en rendement in een portefeuille vaak verbeterd worden of afgestemd worden op de voorkeur van de belegger. In dit dossier verzamelen wij alle artikelen die dit nuttige beleggingsinstrument behandelen.

Updates

Update

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Nederland

Gemalto

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Lufthansa

Advies
houden
Update

Oracle

Advies
houden
Update

Acomo

Advies
houden
Aandelen Nederland

Beter Bed

Advies
houden
Afbeelding bij artikel Optietip 28: Vopak
OpinieHildo Laman, 23 mrt 11:47

Optietip 28: Vopak

Het aandeel Vopak staat net iets onder de €40. De laatste vijf jaar schommelt het aandeel grofweg tussen €40 en 50, met wat uitschieters naar onder en naar boven. Het aandeel is dus op dit moment niet in trek, en daar zijn ongetwijfeld goede redenen voor.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 27: Duitse vlinder
OpinieHildo Laman, 16 mrt 12:05

Optietip 27: Duitse vlinder

De aandelenbeurzen blijven oplopen. Dat is voor veel openstaande posities prima, maar voor optietip 22 (de AEX 1 bij 2 callspread) kan het pijnlijk worden als de AEX-index met een paar procent of meer stijgt.

0 0
Afbeelding bij artikel De week die komen gaat: Beursgang Avantium
OpinieJohan Brinkman, 12 mrt 14:00

De week die komen gaat: Beursgang Avantium

Wekelijks blikken we vooruit op de week die komen gaat. Nederlandse particulieren zullen daarbij vooral uitkijken naar de beursgang en eerste handelsdag van Avantium.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 26: Unilever speculatie
OpinieHildo Laman, 9 mrt 15:20

Optietip 26: Unilever speculatie

Het aandeel Unilever staat fors hoger door de afgeketste overnamepoging. Het bedrijf heeft aangegeven te onderzoeken hoe er meer aandeelhouderswaarde gecreëerd kan worden. Dit zou voor een nog hogere koers kunnen zorgen van het aandeel. Het is natuurlijk ook mogelijk dat er nog een bod komt op het bedrijf.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 25
OpinieHildo Laman, 2 mrt 13:24

Optietip 25

De AEX index is deze week duidelijk door de 500 punten gebroken. Veel aandelen staan op zeer hoge niveaus, sommige zelfs op recordhoogte. Ook Randstad is flink opgelopen, maar met een k/w van ongeveer 13 is het aandeel niet extreem hoog gewaardeerd, mits de resultaten goed blijven uiteraard.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 24: Ondergewaardeerd
OpinieHildo Laman, 23 feb 18:27

Optietip 24: Ondergewaardeerd

Het aandeel van internetbedrijf Yahoo is ondergewaardeerd ten opzichte van de zogenaamde ‘som der delen’. Het belang van 15% dat Yahoo in Alibaba heeft, samen met de te verkopen internetactiviteiten (ondanks de recent verlaagde prijs) en de cash die Yahoo nog heeft zijn in totaal meer waard dan de beurswaarde van Yahoo.

0 0
Afbeelding bij artikel De week die komen gaat: bijna teveel cijfers om op te noemen
OpinieJohan Brinkman, 19 feb 08:30

De week die komen gaat: bijna teveel cijfers om op te noemen

Wekelijks blikken we vooruit op de week die komen gaat. In week 8 zullen onder meer de blogs van Karel Mercx, Ivan Snurer en Vincent van Roon weer stof doen opwaaien. Verder zullen we weer veel aandacht besteden aan enkele belangrijke fondsen die jaarcijfers over 2016 publiceren.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 23: Doorstijgen
OpinieHildo Laman, 16 feb 14:05

Optietip 23: Doorstijgen

De aandelenmarkten blijven langzaamaan oplopen. Door de vrij kalme koersbeweging is de volatiliteit in de opties nog steeds laag. Calls en puts verkopen is op dit moment niet erg lucratief, terwijl forse koersuitslagen zeker niet zijn uitgesloten.

0 0
Afbeelding bij artikel De week die komen gaat: stortvloed aan AEX-cijfers
OpinieJohan Brinkman, 12 feb 09:30

De week die komen gaat: stortvloed aan AEX-cijfers

Wekelijks blikken we vooruit op de week die komen gaat. In week 7 zullen onder meer de blogs van Karel Mercx, Ivan Snurer en Vincent van Roon weer stof doen opwaaien. Verder zullen we weer aandacht besteden aan enkele belangrijke fondsen die jaarcijfers over 2016 publiceren.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 22: Doorrollen
OpinieHildo Laman, 9 feb 13:40

Optietip 22: Doorrollen

De stand van de AEX-index is eigenlijk nauwelijks veranderd sinds het begin van dit jaar. De index schommelt al weken rond de 485, en staat op het moment van schrijven op die stand. Een gevolg van de geringe koersuitslagen is dat de volatiliteitspremie in de optieprijzen op dit moment laag is.

0 0