image description

Opties

Beleggers hebben te allen tijde te maken met onzekerheid. Daarom willen ze een optimale verhouding tussen rendement en risico.

Met behulp van opties kan de verhouding tussen risico en rendement in een portefeuille vaak verbeterd worden of afgestemd worden op de voorkeur van de belegger. In dit dossier verzamelen wij alle artikelen die dit nuttige beleggingsinstrument behandelen.

Updates

Aandelen Internationaal

Verizon

Advies
verkopen
Update

Altice

Advies
verkopen
Update

Oracle

Advies
houden
Update

Amazon

Advies
houden
Update

Philips

Advies
houden
Afbeelding bij artikel Optietip 40: Vallen, opstaan en weer doorgaan
OpinieHildo Laman, 15 jun 13:50

Optietip 40: Vallen, opstaan en weer doorgaan

De afgelopen week is er eigenlijk geen verandering gekomen in het beursbeeld van de laatste zes à zeven weken; de koersen gaan wel op en neer, maar per saldo verandert er weinig. Voor de meeste optieposities is dat niet gunstig, vaak hebben die baat bij duidelijke stijgingen of dalingen.

0 0
Afbeelding bij artikel Wat is er met mijn Corbion-opties gebeurd?
OpinieHildo Laman, 15 jun 13:25

Wat is er met mijn Corbion-opties gebeurd?

Vanwege het speciale dividend dat Corbion heeft uitgekeerd zijn er wijzigingen aangebracht in de contractspecificaties van de opties. Daarbij is de zogenoemde ‘ratio-methode’ toegepast door de beurs.

0 0
Afbeelding bij artikel De week die komen gaat: razendpopulaire robotaandelen
OpinieErik Klooster, 11 jun 14:02

De week die komen gaat: razendpopulaire robotaandelen

Wekelijks blikken we vooruit op de week die komen gaat. In week 24 legt Vincent van Roon uiteraard weer zijn oor te luister in de wandelgangen van Beursplein 5, en bericht hij welke aandelen populair zijn onder beleggers op internet. Verder hebben we onder meer een interview met Johan Van Der Biest (Candriam) over robotaandelen.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 39: Maak van nood Galapagos een deugd
OpinieHildo Laman, 8 jun 13:31

Optietip 39: Maak van nood Galapagos een deugd

Het zag er lang goed uit voor de Galapagos positie (optietip 6) die al sinds oktober open staat. De koers van het aandeel is al een paar keer onder de €70 gedoken, en op het moment van schrijven noteert Galapagos ook onder dat niveau.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 38: Beterschap voor medicijnen
OpinieHildo Laman, 1 jun 14:05

Optietip 38: Beterschap voor medicijnen

De afgelopen tien maanden is het aandeel Teva min of meer gehalveerd. Begin augustus stond het op een koers van meer dan $55, inmiddels noteert het onder de $28. Er zijn verschillende goede redenen voor deze daling, maar het zou wel eens tijd kunnen worden voor een (kleine) correctie.

0 0
Afbeelding bij artikel De week die komen gaat: veel nieuwe buitenlandse kooptips
OpinieErik Klooster, 28 mei 11:26

De week die komen gaat: veel nieuwe buitenlandse kooptips

Iedere zondag blikken we vooruit op de week die komen gaat. Het beursnieuws zal de komende dagen onder meer worden gedomineerd door de machtsstrijd tussen PPG Industries en AkzoNobel. De Ondernemerskamer doet maandag nabeurs uitspraak in de zaak die aandeelhouder Elliott tegen Akzo heeft aangespannen. Wij besteden daar uiteraard aandacht aan.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 37: Het spel is op de wagen
OpinieHildo Laman, 24 mei 14:10

Optietip 37: Het spel is op de wagen

Amerikaanse game-aandelen zoals Activision-Blizzard en EA zijn dit jaar bijzonder populair op de beurs. Ook het minder bekende Take-Two interactive software is dit jaar al met bijna 50% opgelopen. Het voelt ongemakkelijk om na een grote stijging de aandelen te kopen.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 36: Midzomernachtsrally
OpinieHildo Laman, 18 mei 14:37

Optietip 36: Midzomernachtsrally

Aandelenmarkten nemen eindelijk een adempauze. Dit kan het begin zijn van een wat diepere correctie, maar voor hetzelfde geld is ook deze dip van korte duur en gaat het over een of twee weken gewoon weer verder omhoog.

0 0
Afbeelding bij artikel De week die komen gaat: cijfers van ABN Amro en NN Group
OpinieErik Klooster, 14 mei 13:00

De week die komen gaat: cijfers van ABN Amro en NN Group

Wekelijks blikken we vooruit op de week die komen gaat. Er druppelen ook in week 20 nog aardig wat kwartaalcijfers binnen. Wij gaan onder meer in op de cijfers van NN Group en ABN Amro. Daarnaast hebben we een interview met professor David Yermack van de New York University Stern.

0 0