image description

Opties

Beleggers hebben te allen tijde te maken met onzekerheid. Daarom willen ze een optimale verhouding tussen rendement en risico.

Met behulp van opties kan de verhouding tussen risico en rendement in een portefeuille vaak verbeterd worden of afgestemd worden op de voorkeur van de belegger. In dit dossier verzamelen wij alle artikelen die dit nuttige beleggingsinstrument behandelen.

Updates

Update

Glencore

Advies
houden
Update

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Update

BAM

Advies
houden
Afbeelding bij artikel Optietip 24: Ondergewaardeerd
OpinieHildo Laman, 23 feb 18:27

Optietip 24: Ondergewaardeerd

Het aandeel van internetbedrijf Yahoo is ondergewaardeerd ten opzichte van de zogenaamde ‘som der delen’. Het belang van 15% dat Yahoo in Alibaba heeft, samen met de te verkopen internetactiviteiten (ondanks de recent verlaagde prijs) en de cash die Yahoo nog heeft zijn in totaal meer waard dan de beurswaarde van Yahoo.

0 0
Afbeelding bij artikel De week die komen gaat: bijna teveel cijfers om op te noemen
OpinieJohan Brinkman, 19 feb 08:30

De week die komen gaat: bijna teveel cijfers om op te noemen

Wekelijks blikken we vooruit op de week die komen gaat. In week 8 zullen onder meer de blogs van Karel Mercx, Ivan Snurer en Vincent van Roon weer stof doen opwaaien. Verder zullen we weer veel aandacht besteden aan enkele belangrijke fondsen die jaarcijfers over 2016 publiceren.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 23: Doorstijgen
OpinieHildo Laman, 16 feb 14:05

Optietip 23: Doorstijgen

De aandelenmarkten blijven langzaamaan oplopen. Door de vrij kalme koersbeweging is de volatiliteit in de opties nog steeds laag. Calls en puts verkopen is op dit moment niet erg lucratief, terwijl forse koersuitslagen zeker niet zijn uitgesloten.

0 0
Afbeelding bij artikel De week die komen gaat: stortvloed aan AEX-cijfers
OpinieJohan Brinkman, 12 feb 09:30

De week die komen gaat: stortvloed aan AEX-cijfers

Wekelijks blikken we vooruit op de week die komen gaat. In week 7 zullen onder meer de blogs van Karel Mercx, Ivan Snurer en Vincent van Roon weer stof doen opwaaien. Verder zullen we weer aandacht besteden aan enkele belangrijke fondsen die jaarcijfers over 2016 publiceren.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 22: Doorrollen
OpinieHildo Laman, 9 feb 13:40

Optietip 22: Doorrollen

De stand van de AEX-index is eigenlijk nauwelijks veranderd sinds het begin van dit jaar. De index schommelt al weken rond de 485, en staat op het moment van schrijven op die stand. Een gevolg van de geringe koersuitslagen is dat de volatiliteitspremie in de optieprijzen op dit moment laag is.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 21: de parachute
OpinieHildo Laman, 2 feb 10:29

Optietip 21: de parachute

Veel grote indices hebben een paar stapjes terug moeten doen de laatste dagen, maar de verliezen zijn zeer beperkt. De Amerikaanse S&P500-index staat ongeveer 1% onder de hoogste koers ooit. Het grootste deel van de openstaande optietips profiteert van hogere koersen. Als de koersen dalen, komen deze posities allemaal op verliezen te staan.

0 0
Afbeelding bij artikel De week die komen gaat: Beleggers Belangen in een nieuw jasje
OpinieJohan Brinkman, 29 jan 12:00

De week die komen gaat: Beleggers Belangen in een nieuw jasje

Wekelijks blikken we vooruit op de week die komen gaat. In week 5 zullen onder meer de blogs van Karel Mercx, Ivan Snurer en Vincent van Roon weer stof doen opwaaien. Verder zullen we weer aandacht besteden aan de AEX-fondsen die jaarcijfers over 2016 publiceren.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 20
OpinieHildo Laman, 26 jan 20:45

Optietip 20

Het aandeel van het Amerikaanse biotech-bedrijf Amgen loopt de laatste paar maanden aardig op, nadat het in oktober hard onderuit was gegaan. In september stond het aandeel even nog op $175, woensdag sloot het op $154,10. We willen inspelen op een verder herstel de komende maanden, maar daar geen groot bedrag op inzetten.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 19
OpinieHildo Laman, 19 jan 10:20

Optietip 19

De AEX is de eerste paar dagen van het jaar aardig gestegen. Sindsdien schommelt de index rond de stand van 485 punten. We willen een positie innemen die baat heeft bij een verdere stijging de komende paar maanden, maar we willen daar niet te veel geld aan uitgeven.

0 0