image description

Opties

Beleggers hebben te allen tijde te maken met onzekerheid. Daarom willen ze een optimale verhouding tussen rendement en risico.

Met behulp van opties kan de verhouding tussen risico en rendement in een portefeuille vaak verbeterd worden of afgestemd worden op de voorkeur van de belegger. In dit dossier verzamelen wij alle artikelen die dit nuttige beleggingsinstrument behandelen.

Updates

Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

IBM

Advies
houden
Afbeelding bij artikel Optietip 52: Galapagos, maar dan wel betaalbaar
OpinieHildo Laman, 28 sep 13:30

Optietip 52: Galapagos, maar dan wel betaalbaar

Een paar weken geleden is de Galapagos callspread met een bescheiden winst verkocht. Het aandeel is nog steeds in trek. De fantasie over de mogelijke opbrengsten van de medicijnen die nu in ontwikkeling zijn, zorgen voor enthousiasme onder beleggers.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 51: Antwoord op de gezapige markt
OpinieHildo Laman, 21 sep 15:15

Optietip 51: Antwoord op de gezapige markt

De beurzen blijven hun gematigde stijging vasthouden. Een belangrijk gevolg, waar ik het op deze plek al eerder over heb gehad, is dat de volatiliteitswaarde van opties laag is. Dit is optietip 51.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 50: Sprookjesconstructie
OpinieHildo Laman, 14 sep 17:18

Optietip 50: Sprookjesconstructie

Het aandeel Disney is dit jaar gezakt door een aantal tegenslagen. Dit is het onderwerp van een artikel in de Beleggers Belangen van deze week. Omdat de koersen in de VS de afgelopen weken weer zijn opgelopen tot een nieuw record, vind ik het geen goed moment om een longpositie in te nemen.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 49: zilver aan alle kanten
OpinieHildo Laman, 7 sep 12:35

Optietip 49: zilver aan alle kanten

De prijs van zilver is in twee maanden tijd met 14,5% gestegen. Een forse stijging, maar er is zeker geen sprake van een lange opwaartse trend.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 47: paraplu voor gure herfst
OpinieHildo Laman, 25 aug 10:07

Optietip 47: paraplu voor gure herfst

Oktober is een beruchte maand voor aandelenmarkten. Veel grote dalingen hebben plaatsgevonden in deze maand. Dit feit, gecombineerd met de hoge waarderingen, zorgt ervoor dat veel beursvolgers voor de herfst een daling voorzien. Persoonlijk acht ik de kans op een serieuze daling de komende maanden echter klein, juist omdat veel beleggers een daling verwachten.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 46: call op ING
OpinieHildo Laman, 17 aug 16:11

Optietip 46: call op ING

Het aandeel ING is in de afgelopen twaalf maanden met meer dan 40% gestegen, in lijn met de populariteit die de hele financiële sector de laatste tijd onder beleggers heeft.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 45: Meeliften met Microsoft
OpinieHildo Laman, 10 aug 12:17

Optietip 45: Meeliften met Microsoft

Het aandeel Microsoft is dit jaar al zo’n 15% gestegen, naar iets meer dan $72 op woensdag 9 augustus. Met de optietip van deze week speel ik in op een verdere stijging van de koers eind dit jaar.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 44: Lagere euro, hogere DAX
OpinieHildo Laman, 3 aug 15:41

Optietip 44: Lagere euro, hogere DAX

De Duitse DAX-index is in de afgelopen zes weken met zo’n 6% gezakt. De reden die ik het meest aannemelijk vind is dat Europese aandelen minder in trek zijn door de gestegen euro.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 43: Eenvoudige Arcadis-constructie
OpinieHildo Laman, 27 jul 16:33

Optietip 43: Eenvoudige Arcadis-constructie

Vandaag (donderdag 27 juli) steeg het aandeel Arcadis meer dan 10% na de publicatie van de kwartaalcijfers. Dit aandeel heeft een paar jaar lang in het verdomhoekje gezeten. In 2015 stond het nog ruim boven de €30, begin dit jaar was het nog maar de helft waard. De laatste maanden echter stijgt het aandeel weer.

0 0