image description

Opties

Beleggers hebben te allen tijde te maken met onzekerheid. Daarom willen ze een optimale verhouding tussen rendement en risico.

Met behulp van opties kan de verhouding tussen risico en rendement in een portefeuille vaak verbeterd worden of afgestemd worden op de voorkeur van de belegger. In dit dossier verzamelen wij alle artikelen die dit nuttige beleggingsinstrument behandelen.

Updates

Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
verkopen
Afbeelding bij artikel Optietip 46: call op ING
OpinieHildo Laman, 17 aug 16:11

Optietip 46: call op ING

Het aandeel ING is in de afgelopen twaalf maanden met meer dan 40% gestegen, in lijn met de populariteit die de hele financiële sector de laatste tijd onder beleggers heeft.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 45: Meeliften met Microsoft
OpinieHildo Laman, 10 aug 12:17

Optietip 45: Meeliften met Microsoft

Het aandeel Microsoft is dit jaar al zo’n 15% gestegen, naar iets meer dan $72 op woensdag 9 augustus. Met de optietip van deze week speel ik in op een verdere stijging van de koers eind dit jaar.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 44: Lagere euro, hogere DAX
OpinieHildo Laman, 3 aug 15:41

Optietip 44: Lagere euro, hogere DAX

De Duitse DAX-index is in de afgelopen zes weken met zo’n 6% gezakt. De reden die ik het meest aannemelijk vind is dat Europese aandelen minder in trek zijn door de gestegen euro.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 43: Eenvoudige Arcadis-constructie
OpinieHildo Laman, 27 jul 16:33

Optietip 43: Eenvoudige Arcadis-constructie

Vandaag (donderdag 27 juli) steeg het aandeel Arcadis meer dan 10% na de publicatie van de kwartaalcijfers. Dit aandeel heeft een paar jaar lang in het verdomhoekje gezeten. In 2015 stond het nog ruim boven de €30, begin dit jaar was het nog maar de helft waard. De laatste maanden echter stijgt het aandeel weer.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 42: 550 in de AEX eind dit jaar
OpinieHildo Laman, 20 jul 15:54

Optietip 42: 550 in de AEX eind dit jaar

De AEX-index staat op het moment van schrijven ongeveer 9% hoger dan begin dit jaar. Ik kies deze week weer voor een optiestrategie die baat heeft bij een verdere stijging. Ik kies voor een AEX butterfly die in december afloopt. Deze butterfly kost op het moment van schrijven €1,05.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 41: Nieuwe ronde, nieuwe Randstad
OpinieHildo Laman, 13 jul 14:04

Optietip 41: Nieuwe ronde, nieuwe Randstad

In maart heb ik een call-butterfly op het aandeel Randstad getipt. Helaas is het niets geworden met deze tip, het aandeel is sindsdien nog wat verder weggezakt.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 40: Vallen, opstaan en weer doorgaan
OpinieHildo Laman, 15 jun 13:50

Optietip 40: Vallen, opstaan en weer doorgaan

De afgelopen week is er eigenlijk geen verandering gekomen in het beursbeeld van de laatste zes à zeven weken; de koersen gaan wel op en neer, maar per saldo verandert er weinig. Voor de meeste optieposities is dat niet gunstig, vaak hebben die baat bij duidelijke stijgingen of dalingen.

0 0
Afbeelding bij artikel Wat is er met mijn Corbion-opties gebeurd?
OpinieHildo Laman, 15 jun 13:25

Wat is er met mijn Corbion-opties gebeurd?

Vanwege het speciale dividend dat Corbion heeft uitgekeerd zijn er wijzigingen aangebracht in de contractspecificaties van de opties. Daarbij is de zogenoemde ‘ratio-methode’ toegepast door de beurs.

0 0
Afbeelding bij artikel De week die komen gaat: razendpopulaire robotaandelen
OpinieErik Klooster, 11 jun 14:02

De week die komen gaat: razendpopulaire robotaandelen

Wekelijks blikken we vooruit op de week die komen gaat. In week 24 legt Vincent van Roon uiteraard weer zijn oor te luister in de wandelgangen van Beursplein 5, en bericht hij welke aandelen populair zijn onder beleggers op internet. Verder hebben we onder meer een interview met Johan Van Der Biest (Candriam) over robotaandelen.

0 0
Afbeelding bij artikel Optietip 39: Maak van nood Galapagos een deugd
OpinieHildo Laman, 8 jun 13:31

Optietip 39: Maak van nood Galapagos een deugd

Het zag er lang goed uit voor de Galapagos positie (optietip 6) die al sinds oktober open staat. De koers van het aandeel is al een paar keer onder de €70 gedoken, en op het moment van schrijven noteert Galapagos ook onder dat niveau.

0 0