Updates

Aandelen Internationaal

Volkswagen

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Ahold Delhaize

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Walt Disney

Advies
kopen
Aandelen Nederland

JDE Peet's

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Bayer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

DSM

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Facebook

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Altice Europe

Advies
kopen
Aandelen Nederland

WDP

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Apple

Advies
houden
Aandelen Nederland

Royal Dutch Shellº

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Nestlé

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Pfizer

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Fugro º

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ASMI

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Accell

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Sanofi

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
houden
Aandelen Nederland

Arcadis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Tesla

Advies
houden
Aandelen Internationaal

LVMH

Advies
kopen
Aandelen Nederland

KPN

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Value8

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

RELX

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Daimler

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Netflix

Advies
kopen
Advies Michiel Pekelharing, 19 jan 2017 11:03

Experian is koersvast

0 0 Leestijd ongeveer

De stabiele, voorspelbare groei, de sterke positie in een nichemarkt met hoge drempels en de toenemende vraag naar kredietinformatie in economisch mindere tijden maken van Experian een defensieve belegging bij uitstek. Ondanks de relatief hoge waardering (k/w van circa 21) blijft het koopadvies van kracht.

Experian ziet de omzet iets oplopen en de onderneming ligt goed op koers op de eigen verwachting voor het lopende boekjaar in te lossen.

In de laatste drie maanden van 2016 heeft Experian een organische omzetgroei behaald van 4%. Dat is net iets lager dan de eigen prognose van een toename van een gemiddelde enkelcijferige groei. Het concern hanteert een gebroken boekjaar dat loopt tot eind maart. In de update over het onlangs afgesloten derde kwartaal geeft het bedrijf alleen een inkijk in de ontwikkeling van de groei. Voor meer duidelijkheid over precieze omzet- en winst moeten beleggers de publicatie van de jaarcijfers op 18 mei afwachten. De inkomsten van Experian zijn afkomstig uit het verzamelen, analyseren en verkopen van het koop- en leengedrag van consumenten aan allerlei soorten kredietverstrekkers en aan particuliere klanten zelf. In het afgelopen kwartaal liep de omzet in dat laatstgenoemde segment met 7% terug.

Die daling werd veroorzaakt door een terugval in de Verenigde Staten (-5%) als gevolg van een lastige vergelijking met dezelfde periode van vorig jaar, toen Experian profiteerde van een grote campagne met een lokale partner. Ook in het Verenigd Koninkrijk (-12%) was er een daling omdat Experian ervoor kiest om gratis toegang te geven tot een deel van de gegevens in de hoop meer klanten over te halen om ook meer gebruik te maken van betaalde informatie. De daling in het consumentensegment werd ruimschoots gecompenseerd door een groei bij de afdelingen credit services, decision analytics en marketing services. Met name de afdeling die zich richt op het analyseren van allerlei gegevens waarmee kredietverstrekkers een beter kunnen bepalen of een consument in aanmerking komt voor een lening (decision analytics) sprong eruit met een groei van ruim 10%.

In geografisch opzicht deed Latijns-Amerika van zich spreken met een omzettoename van 8%, terwijl in Azië en het gedeelte van Europa buiten de Britse thuismarkt de inkomsten met 6% stegen. De kredietverstrekking neemt snel toe in opkomende markten en Experian is goed gepositioneerd om daarvan te profiteren. Het bedrijf herhaalde de voorspellingen dat de vergelijkbare omzet exclusief valutaschommelingen in het volledige boekjaar met circa 5% gaat toenemen en dat de winstmarges gelijk blijven. ‘Kopen’.

 

Lees ook: Etihad flirt met Lufthansa


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €14,50 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!