image description
Opinie Karel Mercx, 11 jan 17:47

Defensieve portefeuille: Roche springt er tot dusver uit

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Update

RELX

Advies
houden
Aandelen Nederland

Kendrion

Advies
houden
Update

BAM

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen

De defensieve portefeuille staat 0,7% in de plus sinds het begin van het jaar. De AEX met het dividend heeft in deze periode een rendement van 0,3% gegeven. Het aandeel Roche is verantwoordelijk voor de goede start van 2017, met een plus van 4,6% voor dit jaar. De Zwitserse farmaceut komt voor op een flink aantal favorietenlijstjes van analisten; daarnaast profiteerde Roche ervan dat de rente in 2017 niet verder is opgelopen. Een stijgende rente betekent dat sparen een alternatief voor dividendaandelen aan het worden is. Wij kijken uit naar 1 februari, wanneer Roche zijn jaarcijfers presenteert.

26,7%  (9 november 2010 – 10 januari 2017)

 

Bekijk hier de defensieve portefeuille


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Hoe presteert u beter dan de AEX?

Onze portefeuille Nederlandse aandelen presteert sinds de oprichting in 2013 beter dan de AEX. Wilt u beter inzicht in de resultaten van onze favoriete Nederlandse aandelen? Volg dan de portefeuille op onze site. Met Beleggers Belangen Digitaal krijgt u toegang tot onze website met wekelijks meer dan 70 artikelen, adviezen en actuele tips. U betaalt slechts € 5,95 voor 6 weken. Het abonnement stopt automatisch.
 

Het rendement van de portefeuille Nederlandse aandelen