image description
Opinie Karel Mercx, 11 jan 17:47

Defensieve portefeuille: Roche springt er tot dusver uit

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Nederland

Pershing Square

Advies
kopen

De defensieve portefeuille staat 0,7% in de plus sinds het begin van het jaar. De AEX met het dividend heeft in deze periode een rendement van 0,3% gegeven. Het aandeel Roche is verantwoordelijk voor de goede start van 2017, met een plus van 4,6% voor dit jaar. De Zwitserse farmaceut komt voor op een flink aantal favorietenlijstjes van analisten; daarnaast profiteerde Roche ervan dat de rente in 2017 niet verder is opgelopen. Een stijgende rente betekent dat sparen een alternatief voor dividendaandelen aan het worden is. Wij kijken uit naar 1 februari, wanneer Roche zijn jaarcijfers presenteert.

26,7%  (9 november 2010 – 10 januari 2017)

 

Bekijk hier de defensieve portefeuille


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Beter beleggen, start vandaag nog!


Beleggers Belangen helpt beleggers al 60 jaar met het verkleinen van hun risico’s en het verhogen van hun rendement. Onze beleggingsspecialisten geven u graag waardevolle tips en adviezen. Ook houden zij succesvolle voorbeeldportefeuilles bij. Om onze artikelen te lezen dient u een abonnement af te sluiten. Dit kan al vanaf € 5,95 voor 6 weken. Het abonnement stopt automatisch.