Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen
image description
Opinie Johan Brinkman, 6 jan 2017 11:33

Advieswijzigingen en tip Beleggers Belangen week 1

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

ABN Amro

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Allianz

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Nederland

Ajax

Advies
verkopen

Beleggers Belangen heeft de afgelopen week diverse advieswijzigingen op Nederlandse en buitenlandse aandelen aangebracht.

Deze wijzigingen, alsmede de Tip van de Week, zijn uitsluitend bedoeld voor abonnees, maar wekelijks stellen wij bij wijze van kennismaking een advies open voor het grote publiek.

Gratis toegankelijk:

Tipterugblik: Brunswick Corporation
Het aandeel Brunswick heeft in een jaar tijd een totaalrendement opgeleverd van circa 12%. Als een van de grootste producenten van motoren en motorboten voor de pleziervaart profiteert het bedrijf volop van de aantrekkende bootverkoop op de Amerikaanse thuismarkt.

Advieswijzigingen en tip van de week:

NN Group haalt Delta Lloyd binnen
Het opwaarts potentieel van Delta Lloyd is door het akkoord verdwenen en de stukken kunnen het beste worden aangemeld. Voor NN Group blijft het bestaande advies van kracht met het oog op eventuele integratierisico’s en de impact van de overname op de kapitaalbuffer.

Danone komt met omzetwaarschuwing
Wij zien door de laatste ontwikkelingen voor 2017 meer neerwaartse risico’s dan kansen, omdat de problemen zich vooral voordoen in de belangrijkste Zuiveldivisie.

Tip:Snelle groeier in de technologiesector
Deze Oostenrijkse IT-dienstverlener is actief in twintig landen in Midden- en Oost-Europa, waar de groei gemiddeld hoger ligt dan elders in Europa.

Onze overige adviezen van deze week:

Altice lijkt overnamefase achter zich te laten
Altice past eigenlijk niet in een normale beleggingscategorie. Door de verliezen is er geen k/w en er wordt ook geen dividend uitgekeerd bij een beperkte zeggenschap voor de meeste aandeelhouders.

Kiadis staakt proef met dubbele dosering nieuw leukemiemiddel
Biotechbedrijf Kiadis heeft eind december bekendgemaakt dat de testen met een dubbele dosering van leukemiemedicijn ATIR101 zijn gestaakt nadat verschillende patiënten na de tweede toediening last hadden gekregen van ernstige complicaties (graft-versus-host ziekte).

Euronext doet goede zet met aankoop Clearnet
De overname van Clearnet, die waarschijnlijk in het tweede kwartaal wordt afgerond, is per saldo positief, maar Euronext blijft zeer kwetsbaar voor een omslag in het gunstige beursklimaat.

Bod op TMG getuigt van een wel heel positief toekomstbeeld
Wij blijven weinig enthousiast over TMG. Het krantendeel is door hoge centrale kosten (Facilitair bedrijf en Hoofdkantoor) immers verlieslatend geworden. Bovendien sluiten wij niet uit dat het Belgische Mediahuis bij voortdurend verzet zal afzien van het bod waardoor de koers van TMG weer fors zal dalen.

Airbus stelt levering A380 toestellen uit
Airbus (k/w 16,6) wordt nu hoger gewaardeerd dan Boeing (k/w 13,8). Boeing is dan ook hard afgestraft. Uit waarderingsoogpunt gaat onze voorkeur nu uit naar Boeing.

Glencore speelt weer met vuur
De imposante koersstijging van Glencore is in de eerste plaats een weerspiegeling van het hoge risicoprofiel. Beleggers kunnen het aandeel dan ook altijd beter links laten liggen en de voorkeur geven aan meer stabiele branchegenoten zoals Rio Tinto.

Orange presteert in 2016 fractie beter dan in 2015
Orange zal over 2016 een fractie beter presteren dan over 2015. Dat houdt niet over, maar is wel een prestatie voor een telecommer. Bij een dividendrendement van ruim 4% en een niet veeleisende k/w van 13,9 handhaven we daarom ons advies.


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.