Updates

Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
image description
Opinie Johan Brinkman, 27 dec 2016 10:27

Zestien tips om het nieuwe jaar goed te beginnen

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

TKH

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Aandelen Nederland

SBM Offshore

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Aalberts

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Kiadis Pharma

Advies
kopen
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden

Een keer in de maand geeft Beleggers Belangen twee overzichten van onze fundamentele kooptips voor aandelen (met een beleggingshorizon van twaalf maanden): een voor Nederlandse en een voor buitenlandse aandelen.

Vorige week publiceerden we het overzicht van de Nederlandse aandelen die u met het oog op de Kerstdagen in portefeuille moet hebben. Vandaag het overzicht van onze kooptips van buitenlandse aandelen.

Deze kooptips blijven van kracht totdat we op deze website en in onze dagelijkse nieuwsbrief aan de abonnees expliciet een adviesverlaging (naar ‘houden’ of ‘verkopen’) vermelden.

Tevens kunt u voor alle genoemde aandelen speciale alerts instellen, zodat u direct via de e-mail op de hoogte wordt gesteld van eventuele advieswijzigingen van uw favoriete aandelen.

Tot slot publiceren we iedere vrijdag een overzicht van de advieswijzigingen in de afgelopen week.

Hieronder in alfabetische volgorde het overzicht van onze kooptips van internationale aandelen.

Allianz
Allianz
Kwartaalresultaten Allianz vallen niet mee
Het mindere kwartaal bij Allianz kan voor een behoorlijk deel door eenmalige posten worden verklaard. De draai bij vermogensbeheer is positief. Wij beschouwen Allianz nog steeds als meer degelijk dan AXA en handhaven dan ook ons koopadvies.
Alphabet
Alphabet
Mobiele advertenties stuwen cijfers Alphabet
De inkomstengroei van Google uit mobiele advertenties heeft moederbedrijf Alphabet aan een fors hogere omzet en winst geholpen, terwijl ook andere activiteiten overwegend positieve ontwikkelingen laten zien.
Bayer
Bayer
Bayer gaat nog oogsten
Door het bod op Monsanto heeft Bayer op de beurs een beweeglijk jaar achter de rug. Het basisscenario is dat de aandacht in de loop van 2017 verschuift van overnamezorgen naar de goede groeivooruitzichten in de komende jaren. Dat vooruitzicht geeft aanleiding om het koopadvies ongewijzigd te laten.
Dupont
Dupont
Geen twijfels bij chemiereuzen
De degelijke kwartaalcijfers en de goede vooruitzichten van tientallen miljarden die vrijkomen door de fusie en opsplitsing zijn aanleiding om het advies voor DuPont te verhogen naar ‘kopen’.
Experian
Experian
Tipterugblik: Experian
Het Britse Experian profiteert van een aantrekkende kredietverlening. De onderneming verzamelt, analyseert en verkoopt gegevens van het koop- en leengedrag van consumenten. Dit is een interessante nichemarkt met vrij hoge toetredingsdrempels waarin Experian samen met Equifax en TransUnion de dienst uitmaakt.
Gilead
Gilead
Gilead schroeft verwachtingen terug
De kwartaalcijfers van biotechconcern Gilead Sciences (GILD) stonden in het teken van tegenvallende verkopen van hepatitis C-medicijn Harvoni. De afzet van dit middel daalde met 29% tot $2,56 mrd. Dat was beduidend minder dan de $2,87 mrd waar analisten op hadden gerekend.
HSBC
HSBC
HSBC maakt indruk
HSBC heeft operationeel een goed kwartaal achter de rug en neemt strategisch de juiste stappen. Hoewel de blootstelling aan verschillende risicosegmenten nog groot is, is het dividendrendement hiervoor een correcte vergoeding. Het koopadvies blijft van kracht.
Johnson & Johnson
Johnson & Johnson
Johnson & Johnson is klaar voor de toekomst
De aantrekkelijke waardering en het vooruitzicht dat het effect van de dalende omzet van Remicade ruimschoots gecompenseerd wordt via de introductie van nieuwe middelen of via een overname, zijn aanleiding om het koopadvies voor Johnson & Johnson te herhalen.
JPMorgan
JPMorgan
JPMorgan laat zijn klasse zien in tweede kwartaal
JPMorgan Chase blijft ook onder moeilijke marktomstandigheden goed presteren. Vergeleken met de concurrentie springt de bank zowel op inkomstengebied als op uitgavengebied er positief uit. De waardering is bescheiden en het advies luidt ‘kopen’.
LVMH
LVMH
LVMH realiseert sterke omzetgroei in derde kwartaal
Het Franse luxebedrijf LVMH presenteerde omzetcijfers over het derde kwartaal (omzet van €8,6 mrd) en lijkt er goed in te slagen marktaandeel te winnen, getuige de autonome kwartaalomzetgroei van 5%. Autonome groei staat voor omzet zonder rekening te houden met bijzondere posten en wisselkoerseffecten.
Manpower
Manpower
Alle seinen op groen voor de uitzendmarkt
Hoewel de koersen van de uitzenders bij publicatie van de kwartaalcijfers zuidwaarts afbogen, zijn vooral Randstad en Manpower aantrekkelijke aandelen, die te laag zijn gewaardeerd.
Merck
Merck
Alle prognoses kunnen in de prullenmand
Defensieve aandelen als Johnson & Johnson, Merck, Novartis, Roche en Danone blijven koopwaardig. Meer offensief ingestelde beleggers kunnen na de sterke koersdalingen fundamenteel sterke financials oppikken zoals HSBC en Allianz.
Novartis
Novartis
Novartis is er nog niet
De extra investeringen van Novartis hebben dit jaar geleid tot een aanpassing van onze winsttaxatie voor 2016 van $4,95 naar $4,90. Op een koers-winstverhouding van 16,7 – in een lastig overgangsjaar – handhaven we ons koopadvies.
Rio Tinto
Rio Tinto
Rio Tinto favoriet in opkrabbelende sector
De grote ijzerertsproducenten zien al redenen om de investeringen te gaan verhogen. Er zijn nog punten van zorg, maar we vinden het aandeel Rio Tinto gegeven de huidige moeilijke omstandigheden niet duur. Dit is onze favoriet in de sector.
Roche
Roche
Alle prognoses kunnen in de prullenmand
Defensieve aandelen als Johnson & Johnson, Merck, Novartis, Roche en Danone blijven koopwaardig. Meer offensief ingestelde beleggers kunnen na de sterke koersdalingen fundamenteel sterke financials oppikken zoals HSBC en Allianz.
Tesco
Tesco
Tesco bloeit flink op
Tesco is een herstelverhaal. Met een k/w van 29,5 is het aandeel daarom toch niet te veeleisend gewaardeerd: ‘kopen’.

 

Lees ook: 23 Nederlandse aandelen voor onder de kerstboom


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!