Updates

Aandelen Nederland

BAM

Advies
houden
Aandelen Nederland

ArcelorMittal

Advies
houden
Aandelen Nederland

ICT Group

Advies
houden
Aandelen Nederland

Heijmans

Advies
houden
Aandelen Internationaal

General Electric

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Avantium

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Aegon

Advies
houden
Aandelen Nederland

NN Group

Advies
kopen
Advies Michiel Pekelharing, 23 dec 2016 11:48

NN Group haalt Delta Lloyd binnen

0 0 Leestijd ongeveer

Het opwaarts potentieel van Delta Lloyd is door het akkoord verdwenen en de stukken kunnen het beste worden aangemeld. Voor NN Group blijft het verkoopadvies van kracht met het oog op eventuele integratierisico’s en de impact van de overname op de kapitaalbuffer.

Verzekeringsconcern NN Group neemt Delta Lloyd over. De uiteindelijke overnameprijs ligt net iets hoger dan het eerste bod dat 5 oktober werd uitgebracht.

Delta Lloyd heeft ingestemd met het overnamebod van NN Group. De onderneming betaalt €5,40 per aandeel voor de Amsterdamse branchegenoot. Dat is slechts 10 eurocent meer dan het oorspronkelijke bod van €5,30 en beduidend minder dan de €6,50 waar Delta Lloyd aanvankelijk op in leek te zetten. Door het uitblijven van interesse van andere partijen – ASR en Anbang-dochter Vivat besloten na een kort onderzoek geen bod uit te brengen – is het niet tot de door Delta Lloyd gehoopte overnamestrijd gekomen.

Voor NN Group is de hoogte van de overnameprijs dan ook een meevaller. De onderneming ziet de schaalgrootte dankzij de transactie toenemen en de bedrijven rekenen op een jaarlijkse kostenbesparing van €150 mln per jaar. Dat is beduidend minder dan de €200 mln waar Delta Lloyd in november op zei te mikken. Beleggers zullen met name de ontwikkeling van de solvabiliteit scherp moeten volgen. In theorie komt er bij Delta Lloyd wat kapitaal vrij als het interne berekeningsmodel van NN Group gebruikt mag worden. Daar staat tegenover dat de aankoop van €2,5 mrd volledig uit eigen middelen wordt gefinancierd. Aan het eind van het derde kwartaal had NN Group een Solvency II ratio van 236%. Het pro forma cijfer komt op 189%, maar die ratio daalt meteen naar 185% omdat NN Group in sommige opzichten een meer conservatieve inschattingsmethode toepast.

Lees ook: Hoe beleg ik in Delta Lloyd  perpetuals?


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.

Verder lezen?

Blijf dagelijks op de hoogte van het laatste beleggingsnieuws. Ontdek Beleggers Belangen nu vanaf €10,95 per maand. Bent u nieuw en wilt u eerst meer informatie? Klik dan hier! 

 Bekijk onze abonnementen hier!