image description

Goud

Als eeuwige waardevaste vluchthaven heeft goud al sinds jaar en dag een plekje in de portefeuille van iedere serieuze belegger.

De laatste jaren was de glans er wel een beetje af, gezien de constante prijsdaling van het edelmetaal. Maar goud is in 2016 aan een comeback bezig en ontpopt zich als een van de best renderende beleggingscategorieën van het moment. Hoe is de revival van de goudprijs te verklaren en wat kun je daar als belegger mee?

Updates

Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

AkzoNobel

Advies
houden
Aandelen Internationaal

IBM

Advies
houden
Afbeelding bij artikel Goud dicht bij de top op $1295
OpinieHendrik Jan Davids, 18 aug 13:13

Goud dicht bij de top op $1295

Door de woordenwisseling tussen Noord-Korea en de VS is een nucleaire dreiging ontstaan die de goudprijs voor de kortere termijn naar een hoger niveau heeft getild. Op de langere termijn zien wij weinig kansen en zit de goudprijs dicht bij een topniveau. De weekgrafiek laat zien waarom.

0 0
Afbeelding bij artikel Zeer concrete verwachtingen over de goud- en zilverprijs
OpinieChristian Slagter, 30 jul 10:40

Zeer concrete verwachtingen over de goud- en zilverprijs

ETF Securities ziet een hogere inflatie goed uitpakken voor goud en zilver. ETF Securities rekent erop dat de Federal Reserve in 2017 nog een keer de rente zal verhogen en haar balans gaat afbouwen, om in 2018 dit beleid voort te zetten.

0 0
Afbeelding bij artikel Tip: Goud is nog steeds koopwaardig
OpinieKarel Mercx, 5 jul 12:01

Tip: Goud is nog steeds koopwaardig

Eind 2015 adviseerden wij goud te kopen, bij een prijs van €970 per troy ounce. Ruim anderhalf jaar later herhalen wij dit koopadvies. De prijs ligt nu een stuk hoger, maar de casus voor het edelmetaal is nog steeds ijzersterk.

0 0
Afbeelding bij artikel Intesa Sanpaolo: goudprijs gaat verder stijgen
OpinieChristian Slagter, 29 apr 07:07

Intesa Sanpaolo: goudprijs gaat verder stijgen

Sinds begin dit jaar is de goudprijs met circa 12% opgelopen tot boven de $1300 per troy ounce. Uit cijfers van Bloomberg komt naar voren dat Intesa Sanpaolo de beste voorspeller van de ontwikkeling van de goudprijs was.

0 0
Afbeelding bij artikel Tipterugblik: Succesvolle tip nog steeds koopwaardig
AdviesKarel Mercx, 13 mrt 07:00

Tipterugblik: Succesvolle tip nog steeds koopwaardig

Een jaar gelden tipten wij de handelaar in edelmetalen Silver Wheaton. De reden daarvoor was dat de prijzen van edelmetalen tussen 2011 en 2016 zijn ingestort. Edelmetalen zijn echter niet bij te maken en zullen op de lange termijn dus altijd hun waarde behouden. Sterk dalende prijzen maken edelmetalen daarom een aantrekkelijke belegging.

0 0
Afbeelding bij artikel Goudmijnen komen terug
OpinieHendrik Jan Davids, 17 feb 11:11

Goudmijnen komen terug

Goudmijnbedrijven zijn eind augustus voor het laatst besproken toen wij waarschuwden voor een oververhitting van de stijgende trend en het risico op een correctie. Beleggers die toen winst hebben genomen zitten goed. Terugkijkend hebben goudmijnbouwaandelen bijna 40% weggegeven vanaf de weerstand rond $31, zoals blijkt uit de afgebeelde Vectors Gold Miners ETF (code GDX).

0 0
Afbeelding bij artikel Goud gedijt bij politieke onrust
OpinieHarry Geels, 28 jan 13:30

Goud gedijt bij politieke onrust

Voor goud en goudmijnen was 2016 een verdeeld jaar: de eerste helft was goed, de tweede helft niet. Per saldo resteerde nog steeds een flinke stijging. Zoals gebruikelijk lopen de voorspellingen voor het jaar weer uiteen. Wie in het edelmetaal gelooft, verkiest goudmijnen boven goud.

0 0
Afbeelding bij artikel Goud blinkt niet meer
OpinieHendrik Jan Davids, 16 dec 2016 15:15

Goud blinkt niet meer

Goud blinkt niet meer. Verstokte goldbugs likken hun wonden nu het edelmetaal weer terug is op de niveaus van eind 2015.

0 0