image description

Goud

Als eeuwige waardevaste vluchthaven heeft goud al sinds jaar en dag een plekje in de portefeuille van iedere serieuze belegger.

De laatste jaren was de glans er wel een beetje af, gezien de constante prijsdaling van het edelmetaal. Maar goud is in 2016 aan een comeback bezig en ontpopt zich als een van de best renderende beleggingscategorieën van het moment. Hoe is de revival van de goudprijs te verklaren en wat kun je daar als belegger mee?

Updates

Update

Nestlé

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Philips

Advies
houden
Aandelen Internationaal

Verizon

Advies
verkopen
Update

Altice

Advies
verkopen
Update

Oracle

Advies
houden
Update

Amazon

Advies
houden
Afbeelding bij artikel Intesa Sanpaolo: goudprijs gaat verder stijgen
OpinieChristian Slagter, 29 apr 07:07

Intesa Sanpaolo: goudprijs gaat verder stijgen

Sinds begin dit jaar is de goudprijs met circa 12% opgelopen tot boven de $1300 per troy ounce. Uit cijfers van Bloomberg komt naar voren dat Intesa Sanpaolo de beste voorspeller van de ontwikkeling van de goudprijs was.

0 0
Afbeelding bij artikel Tipterugblik: Succesvolle tip nog steeds koopwaardig
AdviesKarel Mercx, 13 mrt 07:00

Tipterugblik: Succesvolle tip nog steeds koopwaardig

Een jaar gelden tipten wij de handelaar in edelmetalen Silver Wheaton. De reden daarvoor was dat de prijzen van edelmetalen tussen 2011 en 2016 zijn ingestort. Edelmetalen zijn echter niet bij te maken en zullen op de lange termijn dus altijd hun waarde behouden. Sterk dalende prijzen maken edelmetalen daarom een aantrekkelijke belegging.

0 0
Afbeelding bij artikel Goudmijnen komen terug
OpinieHendrik Jan Davids, 17 feb 11:11

Goudmijnen komen terug

Goudmijnbedrijven zijn eind augustus voor het laatst besproken toen wij waarschuwden voor een oververhitting van de stijgende trend en het risico op een correctie. Beleggers die toen winst hebben genomen zitten goed. Terugkijkend hebben goudmijnbouwaandelen bijna 40% weggegeven vanaf de weerstand rond $31, zoals blijkt uit de afgebeelde Vectors Gold Miners ETF (code GDX).

0 0
Afbeelding bij artikel Goud gedijt bij politieke onrust
OpinieHarry Geels, 28 jan 13:30

Goud gedijt bij politieke onrust

Voor goud en goudmijnen was 2016 een verdeeld jaar: de eerste helft was goed, de tweede helft niet. Per saldo resteerde nog steeds een flinke stijging. Zoals gebruikelijk lopen de voorspellingen voor het jaar weer uiteen. Wie in het edelmetaal gelooft, verkiest goudmijnen boven goud.

0 0
Afbeelding bij artikel Goud blinkt niet meer
OpinieHendrik Jan Davids, 16 dec 2016 15:15

Goud blinkt niet meer

Goud blinkt niet meer. Verstokte goldbugs likken hun wonden nu het edelmetaal weer terug is op de niveaus van eind 2015.

0 0
Afbeelding bij artikel Lezersvraag: Wat zijn de vooruitzichten van de mijnbouwers?
OpinieMichiel Pekelharing, 16 dec 2016 11:55

Lezersvraag: Wat zijn de vooruitzichten van de mijnbouwers?

Mijnbouwbedrijven hebben een heel sterk jaar achter de rug op de beurs. Dat is voor een groot deel te danken aan het scherpe prijsherstel van ijzererts en industriële metalen. De ijzerertsprijs is omhoog geschoten van minder dan $40 per ton in december vorig jaar tot meer dan $60 in de afgelopen zomer.

0 0
Afbeelding bij artikel Wanneer en hoe beleg ik in goud?
OpinieMichiel Pekelharing, 4 nov 2016 09:27

Wanneer en hoe beleg ik in goud?

Goud heeft zich sinds 2000 ontpopt tot een van de succesvolste beleggingen. Tussen eind 1999 en de zomer van 2011 schoot de prijs met 600% omhoog. Daarna volgde een forse terugval, maar sinds de start van dit jaar is het edelmetaal bezig aan een nieuwe opmars.

0 0
Afbeelding bij artikel Lezersvraag: Zijn er ETF’s met meerdere edelmetalen?
OpinieHildo Laman, 30 sep 2016 11:29

Lezersvraag: Zijn er ETF’s met meerdere edelmetalen?

De ETF’s (formeel ETC’s) voor goud, zilver en andere metalen zijn bij de meesten wel bekend. Er zijn ook producten verkrijgbaar waar een combinatie van edelmetalen in zit. Bij ETF Securities bijvoorbeeld is de ETFS Physical Precious Metals Basket Shares (ISIN: US26922W109, ticker: GLTR) beschikbaar, een fysieke ETF. Hierin zitten goud, zilver, platina en palladium.

0 0