Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen
image description
Opinie Ivan Snurer, 23 dec 2016 10:00

Advieswijzigingen Uitgelicht

0 0 Leestijd ongeveer

Updates

Aandelen Nederland

Unilever

Advies
houden
Aandelen Nederland

Vopak

Advies
verkopen
Aandelen Internationaal

Danone

Advies
verkopen
Aandelen Nederland

Flow Traders

Advies
kopen
Aandelen Nederland

TomTom

Advies
houden
Aandelen Nederland

Besi

Advies
kopen
Aandelen Internationaal

Novartis

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Acomo

Advies
kopen
Aandelen Nederland

Takeawaycom

Advies
kopen
Aandelen Nederland

AMG

Advies
kopen

Deze maand trokken tot nog toe 30 analistenadviezen onze aandacht. Daarmee staat de teller met opmerkelijke advieswijzigingen in 2016 op 392. De maand december is nog niet voorbij, maar zo kort voor de feestdagen is het weinig waarschijnlijk dat zakenbanken nog met spraakmakende advies- en koersdoelwijzigingen naar buiten komen.

Analisten voorzien hun beleggingsopinies van koersdoelen. Ondubbelzinnige adviezen als Buy en Sell moeten hierdoor nog meer tot de verbeelding van beleggers spreken. Dubbele advieswijzigingen waarbij de aanbeveling en het koersdoel in dezelfde richting worden aangepast, getuigen van convictie. maar soms ontdekt u ook tegenstrijdige advieswijzigingen. Het overzicht voert naast dubbele advieswijzigingen ook initiële adviezen op en beleggingsopinies waarvan het koersdoel met 20% of meer naar boven of naar beneden werd aangepast.

ABN Amro

RBC Capital Markets maakte op vrijdag 9 december wereldkundig dat de Nederlandse bank van hen een dubbele adviesverlaging krijgt. De Canadese zakenbank veranderde haar beleggingsopinie van Outperform in Sector Perform en bracht het koersdoel van €23 terug naar €21,50.

Acomo

ING Research kende op donderdag 15 december de grondstoffenhandelaar een dubbele upgrade toe. De Nederlandse grootbank verhoogde in een adem het koersdoel en de beleggingsopinie voor Amsterdam Commodities. Het advies gaat van Hold naar Buy en het koersdoel van €23,50 wordt opgetrokken naar €25,68.

Aegon

ING Research bracht op donderdag 1 december een dubbele advieswijziging voor het voetlicht. Enerzijds had de bank zijn beleggingsopinie verlaagd van Buy naar Hold en anderzijds werd het koersdoel van €4,80 opwaarts bijgesteld tot €5,10.

Jefferies stelde precies een week later het koersdoel van de verzekeraar aanzienlijk bij. De Amerikaanse zakenbank hield weliswaar vast aan zijn Hold, terwijl het koersdoel (€3,60) van Aegon toch met een derde tot €4,80 werd opgetrokken.

Ahold Delhaize

Goldman Sachs verhoogde op woensdag 14 december de beleggingsopinie alsook het koersdoel voor de Nederlandse grootgrutter. De Amerikaanse zakenbank veranderde zijn Neutral in Buy en het koersdoel ging daarbij van €21,50 naar €23.

Akzo Nobel

Merrill Lynch voerde op maandag 5 december een dubbele adviesverlaging door. De zakenbankdivisie van Bank of America wijzigde zijn beleggingsopinie van Neutral naar Underperform en bracht daarbij het koersdoel van €60 terug naar €56.

Altice

Oddo Securities verzorgt sinds dinsdag 6 december de opvolging van het telecommunicatiebedrijf. Altice krijgt van de Franse zakenbank een Buy als initieel advies met een koersdoel van €23,50.

ArcelorMittal

UBS publiceerde op maandag 19 december een opvallende advieswijziging. De Zwitserse zakenbank verlaagde warempel de beleggingsopinie voor het staalbedrijf van Buy naar Sell. Het koersdoel van €5,80 euro ging bij die gelegenheid met tien cent omlaag naar €5,70.

ASMI

Deutsche Bank liet op maandag 12 december weten dat zij gestart zijn met het volgen van ASM International. Het openingsadvies van de Duitse grootbank luistert naar Buy met bijbehorend koersdoel van €50.

ASML

Morgan Stanley schroefde op dinsdag 13 december zijn koersdoel in de belangrijke mate op. De Amerikaanse zakenbank legde de lat van het koersdoel 20% hoger, te weten: van €109 naar €113. Het advies voor ASML Holding luidt onverminderd Overweight.

ASR

ABN Amro verhoogde op maandag 5 december het koersdoel van de verzekeraar met pakweg 20%. De bank ziet het koersdoel van €23 voortaan bij €27,50. De beleggingsopinie is onverminderd Buy.

Batenburg

NIBC Markets trok op donderdag 1 december het koersdoel aanzienlijk op. De Nederlandse zakenbank stelde het koersdoel voor Batenburg Techniek weliswaar bij van €21,50 naar €27,50, maar ondanks het feit dat de lat nu pakweg 30% hoger ligt, blijft de beleggingsopinie Accumulate.

BESI

Theodoor Gilissen Bankiers publiceerde op donderdag 8 december een opvallende advieswijziging. De Nederlandse privaatbank verlaagde enerzijds zijn beleggingsopinie voor BE Semiconductor Industries van Aanbevolen (lees: ‘kopen’) naar Niet-Aanbevolen (‘verkopen’) en schroefde anderzijds het koersdoel van €26 op naar €31.

Corbion

NIBC Markets maakte op dinsdag 6 december een dubbele adviesverhoging wereldkundig, en wat voor een. De Nederlandse zakenbank trok zijn beleggingsopinie van Reduce in een ruk op naar Buy en het koersdoel van 22 euro werd met een derde opwaarts bijgesteld tot 29,20 euro.

Gemalto

Berenberg meldde op maandag 12 december eveneens een dubbele adviesverhoging. De Duitse zakenbank trok niet alleen het koersdoel van €58 met 20% op, de beleggingsopinie ging prompt van Sell naar Buy. Het koersdoel wordt van het Franse technologiebedrijf voortaan gezien bij €70.

Heineken

J.P. Morgan presenteerde op donderdag 1 december een dubbele adviesverlaging voor de bierbrouwer. De Amerikaanse zakenbank wijzigde zijn beleggingsopinie van Overweight in Neutral een schraapte daarbij 22,2% van het koersdoel (€90) af, dat staat nu op €70.

OCI

Kepler Cheuvreux liet op vrijdag 16 december weten dat zij voortaan het aandeel volgen. Het openingsadvies van de Franse zakenbank is Buy en de producent van meststoffen krijgt een koersdoel van €26 mee.

Philips

Morgan Stanley kwam op maandag 12 december aanzetten met een dubbele downgrade voor het Eindhovense technologiebedrijf. De Amerikaanse zakenbank veranderde zijn Overweight in Equalweight en verlaagde het koersdoel van €29,40 naar €29,00.

Jefferies verhoogde precies een week later het koersdoel van €18 naar €23. Ondanks de upgrade van 27,8% handhaafde de Amerikaanse zakenbank haar beleggingsopinie van Sell voor Philips.

Philips Lighting

Barclays voerde op dinsdag 13 december een dubbele advieswijziging door voor de lampenfabrikant. De Britse zakenbank verhoogde haar beleggingsopinie van Equalweight naar Overweight en trok daarbij het koersdoel op van €26 naar €27.

PostNL

KBC Securities verlaagde op woensdag 7 december het koersdoel van het Nederlandse postbedrijf aanzienlijk. De beleggingsopinie voor PostNL blijft Hold, maar de Belgische broker bracht het koersdoel van €5,75 met 33% terug naar €3,80.

HSBC liet twee dagen later weten dat zij voortaan het aandeel volgen. Het initieel advies van de Britse grootbank luistert naar Hold en het koersdoel van het Nederlandse postbedrijf werd vastgesteld op €4,10.

Refresco

ING Research maakte op woensdag 14 december wereldkundig dat Refresco Group van hen een Buy krijgt met een koersdoel van €17,50. Het gaat hierbij om een zogeheten initieel advies voor de frisdrankbottelaar.

SBM Offshore

NIBC Markets gaf op woensdag 21 december het aandeel een forse koersdoelverhoging mee. De lat van €15,50 werd opgetrokken naar €19, wat overeenkomt met een upgrade van 22,6%. Het beleggingsadvies voor SBM Offshore luistert bij de Nederlandse zakenbank naar Buy.

Sligro

KBC Securities startte op vrijdag 9 december met het volgen van groothandelaar. Sligro Food Group krijgt van de Belgische broker Accumulate als initieel advies en een koersdoel van €36.

Takeaway

Jefferies publiceerde op donderdag 1 december een initieel advies voor de maaltijdbezorger. De Amerikaanse zakenbank opent de advisering van Takeaway met Hold en €24 als koersdoel.

Unibail

Citi Research voerde op maandag 19 december een dubbele adviesverhoging voor het Franse vastgoedbedrijf door. De Amerikaanse grootbank trok de beleggingsopinie op van Sell naar Hold en daarbij werd het koersdoel van €200,30 in een adem opwaarts bijgesteld naar €214,20.

Unilever

Jefferies verhoogde op dinsdag 13 december en de beleggingsopinie en het koersdoel van Brits-Nederlandse conglomeraat. De Amerikaanse zakenbank veranderde zijn Hold in Buy en het koersdoel van €40 in €44.

Wessanen

Kepler Cheuvreux verzorgt sinds vrijdag 2 december de opvolging van de levensmiddelenproducent. Als initieel advies krijgt Wessanen van de Franse zakenbank een Buy en een koersdoel van €13.

Wolters Kluwer

Goldman Sachs stelde op donderdag 1 december het koersdoel van de uitgever fors bij. De Amerikaanse zakenbank verhoogde het koersdoel van €29,40 met 20% tot €35,40, maar zag daarbij geen aanleiding om de beleggingsopinie van Sell te veranderen.

Toelichting

De Engelstalige begrippen Accumulate, Outperform(er) en Overweight kunnen worden geïnterpreteerd als (Buy) kopen. Equalweight, Inline, Neutral en Sector Perform als (Hold) houden. Reduce, Underperform(er) en Underweight als (Sell) verkopen.

Lees ook: Advieswijziging en tip Beleggers Belangen week 50


Wie mag dit artikel niet missen? U kunt als abonnee dit artikel cadeau geven aan uw vrienden of familie. Klik bovenaan het artikel op de link en het artikel wordt per e-mail doorgestuurd.


Alert

Selecteer de onderwerpen waarover u een Beleggers Belangen alert wilt ontvangen. Uw selectie wordt direct bewaard en kunt u op ieder moment zelf aanpassen.